Oferta carte Dorin M
Sigla 6 din 49

Loto 6 din 49

Catre pagina principala...Catre paginile de studiu - To Study...Catre paginile de distractie - To Entertain...Catre paginile de lucru - To Work...Catre paginile de afaceri - To Affair Sectiune Perceptibil...Paginile despre Loto 6 din 49...Loto 6 din 49

            Despre sistemul Loto 6 din 49


         Generalitati.

         Acest sistem de loterie este relativ nou pentru ţara noastra, fiind introdus în 1993, dar existând anterior sub forma aşa-numitei trageri Pronoexpres (în sistem manual, necentralizat, etc., fiind aproximativ o "cu totul altă formă de loterie" - sistemul 6 din 49 automatizat permiţând o cadenţă mărită a tragerilor).
            Într-o descriere "populară" acest joc poate fi prezentat destul de simplu: "Se extrag 6 numere dintr-un total de 49 şi se câştigă la categoria I (câştig maxim) dacă se ghicesc toate cele 6 numere extrase, se câştigă la categoria a II-a dacă se ghicesc 5 numere din cele 6 extrase sau, cel mai mic castig, la categoria a III-a, daca se ghicesc 4 numere din cele 6 extrase" (începând cu luna iunie 2010 s-a introdus şi categoria a IV-a unde se câştigă cu ghicirea a 3 numere din cele 6 extrase).
            Dar aceasta este partea de descriere fericită... Care ia în calcul posibilităţile de câştig...
            Şi, până la câştig, trebuie să luam în calcul ceea ce este de făcut.
            Primul lucru, dacă vrem să avem o cât de mică şansă de câştig, este să cumpărăm un bilet la această loterie. Nu mai este cazul să îl descriem dar putem aminti de faptul că, pe lângă tragerea noroc care nu ne interesează deoarece este un fel de tombolă, unde nu putem realiza unele "previziuni", cu sau fără câştigători, pe acest bilet ne sunt oferite posibilităţi de a juca următoarele variante:
- de la 1 la 3 variante simple - O variantă simplă este reprezentată de jocul a 6 numere (pe variantă), în condiţiile în care oferta maximă a unui bilet este de maxim 3 asemenea variante. Deci, un bilet complet vă oferă posibilitatea de a juca 18 numere dar, nu uitaţi, în 3 variante distincte, care nu ţin cont de restul numerelor (din celelalte variante):
- de la 1 la 3 variante combinate - O variantă combinată este formată din minimum 7 numere. Varianta combinată îşi "creşte" posibilitatea de a nimeri combinaţia de 6 numere extrase odată cu creşterea "masei" de numere care compun varianta combinată respectivă. Pentru a înţelege câştigul rezultat din alegerea variantelor combinate este bine să "vedeţi" că, pe lângă faptul că se joaca efectiv acea "masă" de numere (7, 8, 9, etc.) se joacă şi un număr din ce în ce mai mare de variante. Astfel, dupa un "început" bizar, 7 numere corespunzând pentru 7 variante jucate se va sesiza că o creştere a "masei" de numere determină o creştere semnificativă a numărului de variante "acoperite" adică... pentru 8 numere corespund 112 variante, pentru 9 corespund 3.024, pentru 10 corespund 120.960 variante ş.a. Totuşi... chiar dacă oferta loteriei este bine "centrată" asupra discount-ului la preţul total de joc (pe biletul jucat) oferit pentru creşterea "masei" de numere să nu se uite nici o secundă că se joacă, totuşi (repet), doar masa respectivă de numere (7, 8, 9, etc.), şansele crescând datorita "masei" mărite de numere şi nu variantelor rezultate care măresc doar valoarea biletului de joc. Ar trebui să recunoaştem doar faptul că, nimerind o "combinaţie" de 6, 5 sau 4 din numerele extrase creşte suma câştigată (chiar dacă numai şi numai dacă sunt mai mulţi câştigători) datorită numărului de variante luate în calcul la determinarea valorii totale a premiului...
- de la 1 la 3 scheme reduse (predefinite) - Este o soluţie de echilibru "acceptată" datorită unui compromis între numărul de numere jucate şi costul total al biletului. Astfel, pentru o "masă" de numere jucate, o schemă redusă induce un număr de variante destul de mic în comparaţie cu numărul total de variante ale desfăşurării variantei combinate (fără a mai lua în calcul numărul de variante simple care ar trebui jucate pentru a acoperi o astfel de "masă" de variante) cu aceeaşi "masă" de numere. Problema cu aceste scheme reduse este că ele trebuie cunoscute de către jucător, acesta fiind obligat să îşi treacă numerele în câmpurile destinate acestora şi, apoi, să bifeze numărul schemei reduse (pe bara laterală a biletului, special destinată acestor marcaje). Şi, dacă tot trebuie cunoscute aceste coduri, jucătorul nostru trebuie informat că acest cod este întotdeauna format din 2 (doua) cifre, prima bifată în primul câmp al barei laterale (care conţine cifrele 1, 2, 3, 4 şi 5) şi a doua, bineînţeles, în al doilea câmp al acesteia (care conţine numerele 6, 7, 8, 9, şi 0). Surprinzător sau nu, din prima bara laterală sunt rezervate pentru schemele reduse cu şanse maxime de câştig, doar cifrele 4 şi 5 (pentru totalul de 6 numere "ţintite" spre "însuşirea" marelui premiu) rezultând că se pot juca doar câteva scheme reduse cu "maximî eficienţă", prezentate în tabelul de mai jos:
Cod
Număr de numere jucate
Număr variante schema redusă
Număr variante combinaţie completă
48
9
12
84
49
10
15
210
50
10
30
210
56
11
66
462
57
12
22
924
58
12
132
924
59
16
112
8008
            Nu trebuie să uităm de facilitatea de a putea juca scheme reduse pe toate cele trei câmpuri ale biletului, deci... având astfel şansa de a juca până la 3 scheme reduse. De asemenea, cei care optează pentru această modalitate de joc trebuie să amintim de faptul că toate schemele reduse au un anumit index de participare şi câştiguri (pentru fiecare în parte) precum şi un număr de variante simple componente dar... nu uitaţi că tot "masa" de numere jucate este cea importantă, această "facilitate" diminuând preţul total de achitat al biletului cu care se va participa la tragere. Pentru mai multe detalii consultaţi "Anexă scheme sistem Loto 6 din 49"!
            Revenind, avem, în continuare, posibilitatea de a juca:
- de la 1 la 3 variante combinate compuse;
            Acesta este un fel de joc posibil datorită sistemului de joc automatizat şi este rezultatul  compunerii a două sau trei variante simple cu mai puţin de 6 numere în două zone de joc dar care, în total,  formează un grup de 6 numere.
- d
e la 1 la 3 combinaţii "cap de pod" de 5 numere;
            Reprezintă o "dezvoltare" a variantelor combinate compuse. Aşa cum variantele combinate compuse sunt "realizate" prin combinarea a două variante simple, combinaţia "cap de pod" este realizată de combinarea unei variante combinate compuse cu o variantă combinată, numărul minim  de numere fiind de 5 (cinci).

Zona A
Zona B
Zona C
variantă combinată
variantă combinată
-
schemă redusă
variantă combinată
-
variantă combinată
schemă redusă
-
schemă redusă
schemă redusă
-
variantă combinată
variantă combinată
variantă combinată
schemă redusă
variantă combinată
variantă combinată
variantă combinată
schemă redusă
variantă combinată
variantă combinată
variantă combinată
schemă redusă
schemă redusă
schemă redusă
variantă combinată
schemă redusă
variantă combinată
schemă redusă
variantă combinată
schemă redusă
schemă redusă
schemă redusă
schemă redusă
schemă redusă
- 1 variantă combinată compusă completă;
           La această variantă de joc se realizează o reuniune a trei variante compuse jucate fiecare într-un câmp de joc.
- 1 combinaţie "cap de pod" de 6 sau mai multe numere.
          Un element de importanţă reală este reprezentat de faptul că participantul câştigător cu o variantă simplă, are dreptul la un singur câştig. Participantul câştigător c u o variantă combinată compusă sau cu o schemă redusă, are dreptul la un număr de căştiguri conform indexurilor de câştiguri. Pe înţelesul tuturor acest lucru înseamnă că, atunci când sunt doi căştigători, unul cu variantă simplă şi unul cu variantă compusă sau schemă redusă, poate apare situaţia în care căştigul la categoria  1-a să revină  cu un câştig celui cu varianta simplă şi cu 3 câştiguri celui cu schemă redusă. Avem astfel 4 căştiguri şi asta înseamnă că premiul cel mare va fi împărţit în 1 + 3 = 4, o parte fiind luată de cel cu varianta simplă şi trei părţi de celălalt (fără a mai lua în considerare că varianta compusă sau schema redusă mai atrage câştiguri şi la celelalte categorii care se însumează celor trei părţi din premiul cel mare, din exemplul dat de noi).
          Şi, nu în ultimul rând, este bine să cunoaştem unele elemente de bază din regulamentul de desfăşurare al acestui "concurs".
          Astfel, din start, scopul activităţilor "legate" de tragerea 6 din 49 (şi nu numai) este reprezentat de realizarea unor obiective de interes public naţioinal concretizate în atragerea unei părţi din disponibilităţile băneşti ale populaţiei, pe baza liberului consimţământ, în vederea creării fondurilor necesare finanţării unor obiective de interes public şi atribuirii de câştiguri în numerar şi/ sau obiecte (fără a mai lua în calcul impozitele care rezultă din toate acestea). Participarea presupune cunoaşterea şi acceptarea fără rezerve a tuturor prevederilor regulamentului, care poate fi consultat la sedii, puncte de vânzare, etc.
          Operaţiunile de stabilire a vânzării realizate şi a fondurilor deduse din acestea, precum şi trierea şi stabilirea numărului de câştiguri pe categorii şi a valorilor unitare ale acestor câştiguri se fac în mod centralizat, pentru fiecare tragere, pe întreaga ţară, în sistem automatizat. Tragerea şi omologarea câştigurilor se fac de către comisii constituite în acest scop.
          Din acest regulament putem aminti de:
- la trageri se participă valabil numai cu bilete tipizate pentru sistemul automatizat, putând fi înregistrate pe terminalele off-line sau on-line care le centralizează şi, indirect, le realizează omologarea respectivelor bilete (biletul este valid şi participă la tragere numai dacă litera imprimată pe bilet la începutul ultimului rând este "N" sau "V").
- Participantul poartă întreaga răspundere pentru orice neconcordanţă, neînscrieri sau marcări neregulamentare ale numerelor şi ale tuturor celorlalte date necesare a fi marcate pe biletele care-i aparţin şi pe care le depune. El este obligat să verifice, pe propria răspundere, dacă biletul jucat a fost validat de terminal pentru tragerea respectivă, în condiţiile de joc dorite şi dacă numerele marcate au fost preluate în totalitate şi în mod corect de acesta. Nici o reclamaţie ulterioară asupra acestor aspecte nu va fi luată în considerare.
- Minorii au interzisă participarea la orice formă de joc tip loto.
- Participarea la o anumită tragere se face numai până în ziua şi ora fixate pentru închiderea jocurilor. După termenul prevăzut mai sus, nu se mai  pot depune bilete pentru tragerea respectivă. Biletele participă la tragerea pentru care au fost înregistrate numai dacă informaţiile corespunzătoare lor au fost prelucrate şi validate de sistemul central înainte de ora fixată pentru desfăşurarea tragerii.
- Plata câştigurilor se face în termen de 30 de zile de la data tragerii respective. În cazul în care participantul câştigător nu şi-a încasat câştigul în termenul fixat, poate primi câştigul direct de la sediul central al Loteriei, pe baza unei cereri în care se menţionează motivul pentru care nu şi-a încasat câştigul, cerere la care se anexează biletul căştigător şi se depune în termen de maxim un an de la data tragerii. După trecerea termenul de un an de la data tragerii nu mai pot fi formulate pretenţii cu privire la acordarea câştigului.
          Este bine de ştiut că, pe baza datelor centralizate, se stabileşte repartizarea pe fonduri a vânzării în funcţie de caracteristicile tragerilor în următoarea proporţie (valabilă în 2010):
- minimum 40 % din încasări, pentru fondul de câştiguri;
- minimum 40 % din încasări, pentru cota Loteriei;
- minimum 2 % pentru fondul special.
          Loteria este exonerată de orice răspundere şi nu va fi obligată la plată, sub nici un motiv, în cazul în care se constată erori în transmitere, publicare, afişare a rezultatelor tragerilor, faţă de rezultatele consemnate în procesele verbale ale comisiilor special întrunite în acest sens, conform regulamentelor.

          Nu uitati că, la fiecare săptămână, extindem conţinutul paginilor deja existente sau cel al grupului de analiză propriu-zis dar totul depinde de trecerea timpului şi capacitatea noastră de a face faţă noilor prelucrări. Astfel, vă rugăm sa nu mai solicitaţi detalii suplimentare fie legate de datele prezentate fie legate de programul în curs de redactare deoarece nu dispunem de timp suplimentar pentru a răspunde. Vă mulţumim pentru înţelegere!

            Notă: Baza de date acoperă perioada cuprinsă între 07.02.1993 şi data curentă. Datele inserate în această secţiune a sitului nu reprezintă poziţie sau informare din partea "Loteriei Naţionale" fiind doar o analiză a realizatorilor acestui site (la data realizării acestei documentaţii regia autonomă menţionată neavând publicate asemenea analize). Orice acţiune realizată pe baza datelor inserate este exonerată de orice răspundere fiind exclusiv realizată pe contul Dvs.

Powered by Medow
2001...2012 dorinm.ro,  Ultimul update: 15.06.2010

|Donează|   |Finanţează|   |Site Map|   |Termeni şi condiţii de utilizare|   |Notă realizatori|