STUDIU - Tehnic - Noua Medicină Dacică
To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M

Paginile Noua Medicină DacicăCum funcționează... "Mintea" noastră (3)

 Am ajuns la momentul în care lucrurile încep să devină serioase, în adevăratul sens al termenului "serios". Până acum am realizat prezentări generale ce pot fi "clasificate" ca informative dar, de acum, încep adevăratele informaţii legate de Noua Medicină, de Noua Cunoaştere.

Înainte de a începe efectiv este bine să fac unele precizări...

Primul şi cel mai important element de subliniat este faptul că, Tu cititorule, eşti total responsabil pentru toate deciziile tale şi pentru propria ta viaţă. Viaţa ta efemeră din aceste timpuri este supusă interacţiunilor directe cu Tine. Ai venit aici pentru a pune în practică ceea ce ştii şi, evident, această practică presupune manifestarea "nedragostei" (fricii) pentru aţi dovedi dragostea. Pe scurt, indiferent cât de minunată va fi viaţa ta ai venit aici ca să existe şi "neminunat". Şi, aici, totul se referă numai şi numai la viaţa ta. Şi, nu îţi imagina că există scăpare. Ai venit aici cu unul sau mai multe motive ce stau la baza exerciţiului tău practic legat de viaţă, de manifestare.

Aşadar ai venit aici să îţi manifeşti dragostea şi, dacă trebuie să treci peste frică nu vei putea evita acest lucru. Dar, în esenţă, nu aceasta este problema. Problema este "reprezentată" de conflictele care se vor naşte din trecerile peste fricile ce apar, de modul cum vei reacţiona la ele. "Liberul Arbitru" ne permite să evităm complet totul, să anulăm orice fel de conflict ce poate fi născut din fricile noastre. Dar nu aceasta este soluţia. Trebuie să ne implicăm şi să eliminăm fricile prin dragostea noastră.

Orice încăpăţânare, orice opoziţie se va manifesta fie asupra a ceea ce facem atrăgând dezastrul financiar, social, etc. fie asupra corpului nostru care se va îmbolnăvi (a se citi împotrivi) şi, prin insistenţa noastră să ajungă în acel punct în care nu îşi mai are rostul de a exista atât timp cât nu facem ceea ce trebuie făcut. Şi toate conflictele nerezolvate le vom căra cu noi în alte timpuri, în alte manifestări.

Mai mult, eşti destul de responsabil şi pentru viaţa celor din jurul tău. Această viaţă înseamnă interacţiune cu cei din jurul tău, cei atraşi de tine pentru aţi împlini cunoaşterea sau cei ce te atrag pentru aşi împlini cunoaşterea. Astfel, echilibrul precar al manifestărilor tale proprii se "amestecă" cu alte echilibre precare, ale celor din jurul tău, din viaţa ta. Accesând informaţiile ce le voi prezenta (în multe, multe zile următoare) trebuie să înţelegi că aplicarea cunoştinţelor dobândite este mult mai puternică atunci când o faci pentru persoanele din jurul tău. Şi, cum nu toate persoanele "îţi sunt accesibile înţelegerii tale" sau nu toate persoanele "îţi sunt la inimă", este bine să îţi amintesc că, toate cunoştinţele ce le vei dobândi nu pot fi folosite împotriva "Liberului Arbitru" al altei persoane.

Nu contează cine eşti, nu contează ce gândeşti, adevărul este că toţi suntem aici pentru a trăi experienţele noastre, alese în totalitate de noi, şi principala lege, ce nu poate fi încălcată sub nici un fel de circumstanţe, care guvernează totul, este "Liberul Arbitru". Oricine va folosi aceste cunoştinţe trebuie să înţeleagă acest lucru şi, suplimentar, să ştie că legea "Liberului Arbitru" este conectată cu "Legea Adevărului" şi "Legea Dreptăţii (Justiţiei)". Aceste trei legi acţionează sinergic, una cu cealaltă, încălcarea uneia dintre ele atrăgând acţiunea antagonistă a celorlalte două.

Şi la urmă, dar nu în ultimul rând, Tu cititorule, este bine să înţelegi unicitatea Ta, A Noastră, a lui Dumnezeu (sau numele divinităţii supreme care îl accepţi/ acceptaţi: Dumnezeu, Allah, Buddha, Shiva, Iisus, Yahweh - pentru mine sunt unul şi acelaşi dar cu nume diferite date de Babel-ul în care "locuim efemer"). Mai mult, dacă nu eşti în stare să accepţi această "Prezenţă" te sfătuiesc să te limitezi doar la parcurgerea elementelor ce le voi prezenta sun menţiunea "Beta terapii/ Terapie beta".

Nu uitaţi! Toate manifestările întregului "trup-minte-suflet" implică o "poziţionare" a Dumneavoastră în:
- "zona beta" (beta terapii/ terapii beta) atunci când cunoştinţele şi posibilităţile Dumneavoastră de reacţie se limitează la accesarea medicului (dar şi a diferitelor forme de medicină alternativă, secundară sau cum doriţi să o denumiţi - aici mă refer la cei încadraţi legal în profesia de medic sau care practică medicina alopată sau altă formă sub statut profesional). Subliniez aceasta nu sub impunerea legii ci, pur şi simplu, fiindcă eu cred că medicii (şi restul personalului medical) sunt interacţiuni concrete ale cursului evolutiv al nostru (al individului din noi). Sau, mai plastic, cum am spus-o multor medici în diverse circumstanţe, "Ei sunt îngerii puşi la dispoziţie de Dumnezeu pentru acea situaţie în care ajungem la "îndemâna" lor. Orice ar face, orice ar considera, şi ei sunt uneltele lui Dumnezeu". Este zona care se adresează numai materiei şi trupului. Din  punctul meu de vedere, la această "zonă" se poate "alipi" fără probleme "zona gama" (terapiile gama sau gama terapiile) care nu reprezintă decât un fel de zonă beta dar foarte antrenată.
- "zona alfa" (alfa terapii/ terapii alfa) atunci când cunoştinţele şi posibilităţile Dumneavoastră de reacţie "simt" că pot completa eforturile medicilor (şi a celorlalte forme manifeste). Este zona care poate fi cel mai uşor antrenată şi utilizată şi care, nu neapărat, solicită unele consideraţii despre divinitate. Este, practic, zona de legătură între materie (trup) şi minte.
- "zona teta" (teta terapii/ terapii teta) necesită, obligatoriu, considerarea nivelului Dumneavoastră de credinţă în divinitatea externă (dacă sunteţi adorator) sau cea comună, internă şi externă (dacă sunteţi divinator). Această zonă poate fi accesată atunci când cunoştinţele şi posibilităţile Dumneavoastră de reacţie pot completa accesarea celorlalte zone "inferioare" (beta şi alfa). Este o zonă pentru care este nevoie atât de antrenament cât şi de credinţă, fiind zona care reuşeşte să "atingă" toate elementele care ne compun (trup-minte-suflet).

Ar mai fi ceva de spus despre faptul că, tot ce voi prezenta aici nu se referă numai la sănătate. Toate aceste "terapii" au aplicaţii şi în viaţa de zi cu zi: în afaceri, creaţie, etc. Nivelul Dumneavoastră de implicare este cel care decide, cel care selectează cât de mult vă veţi "scufunda" în căile alese. Dacă alegeţi credinţele şi reflexele "beta" înseamnă că nu doriţi implicarea (exceptând manifestările înalte ale "prezenţei beta", cea reprezentată de "prezenţa gama" care necesită "alocarea" unui timp destul de mare, a unor separări faţă de viaţa necesar a fi trăită mai mari decât că imaginaţi - de exemplu, o şedinţă de meditaţie nu poate fi mai scurtă de... multe minute, chiar ore). Dacă alegeţi programarea şi "reflexele" alfa, timpul care va trebui să îl alocaţi, în reprize de câteva minute, nu va depăşi câteva minute pe zi.

Este un nivel de minimă implicare dar cu o eficienţă mai mare decât vă puteţi imagina. La fel va fi "raţionamentul" şi în cazul "implicării teta" dar, de data aceasta, va fi nevoie de un timp mai îndelungat de practică. Deci, totul ţine de timpul care îl veţi avea la dispoziţie, de răbdarea şi perseverenţa Dumneavoastră. Nu vă necăjiţi dacă nu aveţi timp şi, mai ales, dacă nu aveţi cunoaştere. Totul este bine "programat" de cerinţele Dumneavoastră de evoluţie, de practică în acest timp. De altfel, aceste rânduri vor fi citite şi înţelese numai şi numai de cei care au un anumit "passfrei" din partea lor Înşuşi.

Cu toate acestea, nu trebuie să duceţi o viaţă îngreunată de neînţelegere. Nu trebuie să trăiţi o viaţă îngreunată de boli (care sunt rezultatul neînţelegerii, al acţiunii conflictelor ce se nasc din aceasta). Nu trebuie să muriţi din cauza neînţelegerilor (şi, implicit, a bolilor). Starea naturală a oricărui om este dragostea, lipsa conflictelor şi, implicit sănătatea. Este dreptul fiecăruia dintre noi să avem o viaţă perfectă, indiferent de ceea ce am ales să trăim înainte de a păşi aici, în acest timp, de a avea o sănătate perfectă până în ultima clipă a acestui timp (moartea venind ca o plecare simplă, pe cale naturală).

Dacă aţi avea la dispoziţie o cale prin care să puteţi scăpa de probleme, conflicte, dureri utilizându-vă mintea, fie şi pentru câteva minute pe zi, aţi face-o? Dacă aţi avea la dispoziţie o cale pentru a vă folosi mintea pentru a fi odihnit, pentru a avea mintea limpede şi, astfel, să aveţi un randament mult mai mare în tot ceea ce faceţi şi aveţi de făcut, aţi face-o? Dacă aţi avea o cale prin care să ajutaţi pe cei dragi, pe cei din jur, mult mai eficient decât pe Dumneavoastră (şi, dacă celor din jur le merge bine, sunt fericiţi şi sănătoşi, de ce să nu ducem raţionamentul mai departe, că v-ar merge bine şi aţi putea fi "expus" ajutorului lor), aţi folosi-o? Indiferent de nivelul care îl "ţintiţi"?!?

Deja este demonstrat de practică, de ştiinţă, de medicină, etc. faptul că omul are capacitatea inerentă de a-şi controla procesele fiziologice într-un grad mai mare decât se credea vreodată a fi posibil şi, din toate acestea 4 "constante": 1. vindecarea (sau activitatea/ prezenţa noastră) implică întotdeauna atât mintea şi trupul, cât şi ceea ce mulţi numesc spirit; 2. emoţiile negative (uşor "asociabile" cu ceea ce poate fi denumit ca fiind efectele nocebo) pot avea efecte psihofiziologice adverse (manifeste şi în activitatea/ prezenţa noastră) dacă nu se "iau măsuri"; 3. emoţiile pozitive (efectele placebo) pot avea efecte benefice asupra aproape oricărui reper al vieţii noastre şi 4. mintea este doar o interfaţă cu sufletul şi un fel de pilot automat, având căi de contact cu procesele care se desfăşoară în corp, iar unele dintre acestea pot "înclina balanţa" în direcţia dorită de noi, spre sănătate şi fericire.

Nu crezi?!? Ai încercat înainte de a pune verdictul de "necredinţă"?!? Oricum vei trăi ce "ai de trăit" dar, dacă încerci, poţi avea şansa ca sufletul tău să accepte această nesperată conectare şi, astfel, să faci totul mai bine, fiind mai bine, fiind mai eficient, fiind mai liber de frică şi mai încărcat de dragoste, mai liber de eşec şi mai încărcat de succes.

"Ştiu faptele tale; iată, am lăsat înaintea ta o uşă deschisă, pe care nimeni nu poate să o închidă, fiindcă, deşi ai putere mică, tu ai păzit cuvântul Meu şi nu ai tăgăduit numele Meu". (Apoc., III, 8).

Dragoste, Recunoştinţă şi Înţelegere!!!

Dorin, Merticaru

Introduceţi comentariile Dumneavoastră!


Rating for dorinm.ro