„Aprostila” unui turmentat – 4 Ianuarie 2025
„Aprostila” unui turmentat – 4 Ianuarie 2025

„Aprostila” unui turmentat – 4 Ianuarie 2025

delimitator

(Previous)…..(Cuprins)…..(Next)

Aportila 10Apostila 0Aportila 13

Viața merge înainte, indiferentă la „vrăjeală”?

Turmentații oricum își văd de treaba lor

Apostila 16

Începe primul weekend al anului… Ar fi momentul unei retrospective!

Dar am muncit doar o zi… Deci, vrei sau nu, ajungi la un fel de retrospectivă a anului, sau a ultimei perioade a lui…

În liniște și pace, fără să vreau percep doar „Război și Pace”… Nu vechitura aia de roman! Nu! Asta este percepția mea, turmentat de valurile depresive ce îmi inundă gândurile.

„Război și Pace”… Unii doresc implicarea în el fluturând tot felul de steaguri, alții flutură steagul alb… Ambele tabere susținând cu argumente „perfecte” poziționările lor la care, noi… Suntem cumva obligați să ne războim…

În argumente, în luări de poziție, bla, bla…

De unde pleacă toate acestea?

Sunt ceva războaie printre vecini, nu este greu de perceput, dar unde este pericolul? De unde toată zâzania aceasta?

Apare, cumva, ideea necesității existenței unei oarecare stări conflictuale la nivel social (nu neapărat într-o familie)…

Atunci, turmentații cu ceva cărți citite la activ, se întreabă tot felul de lucruri, mai mult sau mai puțin deranjante pentru „cei care contează” (cei care conduc sau, mai ales, care ne conduc)…

Și, cum nu prea sunt mulți oameni proști (oricum, reacția conflictuală apare mai ales la „aleșii” mai puțin pregătiți, dar „plini de putere și decizie”), apare diversitatea de opinii și, mai ales, de interese.

Apostila 17

Da, este foarte adevărat că o societate pluralistă este caracterizată printr-o multitudine de perspective și valori. Da, pot apare dezacorduri și conflicte care, până la un punct pot fi gestionate.

Dar, când apare în „ecuație” interesul, ce te faci?

Mai ales atunci când apare un dezechilibru major legat de… Resursele limitate.

Resursele naturale, financiare și sociale sunt cu certitudine limitate, fie și pe motive de „inadaptare” sau de „alocare preferențială”.

În acest caz, cum mai poți evita competiția neloială și conflictul între grupurile care doresc accesul la aceste resurse (să le obțină), mai ales „preferențial”, pe bază de politici de „gașcă mafiotă”?

Iar, dacă intervine și disiparea sau pierderea unei relative identități sociale, cum mai poți salva „evitarea conflictului”?

În cazul lor, al „aleșilor”, apartenența la un grup social specific poate crea un sentiment de identitate și loialitate, dar, în realitate se observă clar că la „ei” apare cert o „loialitate” de interese.

„Cei de rând” pot fi prostiți, vrăjiți, până la un punct… Când resursele dispar și apare cerința de schimbare la nivel de societate (schimbare socială). Sau, mai rău, „cei de rând” percep că au devenit datori „vânduți” de chiar cei pe care i-au ales ei… Și, culmea, își mai și umflă buzunarele pe banii „prostimii” (sau vrăjiților) care i-a ales…

Apostila 18

Chiar și ideea de „aleși” se naște ca o consecință logică a unei societăți care „alege”…

Și, dacă acest drept este „anulat”, fie și justificat… Unde naiba se ajunge cu starea conflictuală?

Cum naiba unei găști de „aleși” (atenție, nu am inserat termenul „mafiote”), care au toată puterea, care ne iau și din buzunar „cu japca” pentru a-și manifesta puterea „democratică”, le-a fost frică de un „republican” și de o „globalistă”?

Mai poate exista ceva „constructiv” din partea „aleșilor”? Care culmea, sunt aceeași care au atras dezastrul resurselor pe baza intereselor „preferențiale” și nu de „valoare”, cei care, de fapt, își însușesc și ultimele resurse, crescând și birurile pe „prostiți” sau „vrăjiți”…

Evidențiind polarizarea… Care se percepe, clar, că tot escaladează și deja atrage instabilitatea lor, a „aleșilor”… In ciuda eforturi lor absolut ilegale… Sau, cel puțin fără „bun simț”…

Noi eram oricum „biruiți” de mult… „Biruiți” nu în sensul de învinși ci în sensul celor „cocoșați” de biruri, furați… Bla, bla…

Lăsați-ne naibii să fim „vrăjiți” în continuare! Nu ne mai tot relevați trucurile voastre!

Unde mai este farmecul? Mai ales că voi, „aleșii”, deveniți cam „violent de nesimțiți”…

Un cetățean turmentat

(Previous)…..(Cuprins)…..(Next)

Aportila 10Apostila 0Aportila 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *