Follow Your Choices – Interactive Novel
(Cuprins)
Mesajul
Capitolul 2 – Alegeri („Scena” 4)
(Reluarea unei mai vechi misiuni)
(English)
Adulmecă aerul, privind de jur împrejur, la înălţimea unui stat de om, având un sentiment ciudat, de prezenţă.
Vegetaţia uscată, ruginie, a toamnei, nu îi evidenția nici o siluetă, privire sau altceva, însoțindu-l doar prin foşnetul lemnos şi dur de frunze uscate sub adierea vântului rece.
Alternanța intensității vântului ce străbătea copacii și trosnetul unor ramuri îi atrase atenția chiar în fața sa, ghemuindu-se, concentrându-se, scrutând panta muntelui ce urca înaintea sa.
“De ce sunt atât de tensionat?!? Este bine să mă concentrez!”
Şi se întinse pe spate, comod, pe covorul de frunze, cu picioarele în josul pantei, oferind unui potențial adversar doar coiful și platoșele umerilor… Dacă acesta exista…
Pentru câteva clipe, câte or fi fost ele, se concentră până ce atinse starea theta, vizualizând fiecare metru al drumului către ţinta sa…
Până ce reveni la acţiune.
“Cred că îmi fac mai multe probleme decât este cazul… Totul este clar… Nu ştiu de ce mă complic cu atâta teamă”, gândi Dan rememorând punctele principale de acţiune pentru a finaliza misiunea sa.
“Ţinta mea este plasată în partea de unde bate vântul. S-a asigurat că face totul corect de fiecare dată. În plus, dacă vii cu vântul în faţă, sunetele sunt atenuate. Nu este vorba numai despre miros. Atunci, poate din cauza celor 4 încercări anterioare eşuate lamentabil?!?”
Atunci avu sclipirea.
“Este evident că şi el, ţinta, ştie asta. De aceea nu se putea apropria de şeful satului.
Dacă aş fi în locul lui aş pune imediat garda minimă în direcţia de unde vine vântul, cu rol de a anunţa prezenţa inamicului şi de a iniţia relocările de forţe necesare unei rezolvări de problemă şi garda maximă, forţa reală de intervenţie, grupată în cel puţin două inele de protecţie, în direcţia unde pleacă vântul. Cum de nu m-am gândit până acum la asta, mai ales după atâtea încercări. Şi, nefiind prins sau ucis este evident că voi mai încerca, odată ce am fost atât de insistent”…
“Şi, de fiecare dată, nu fac altceva decât să vin, ca vrăjit, direct în braţele lor”…
Se ridică greoi, parcă nehotărât, dar reluă ascensiunea pantei.
Îi luă ceva timp să ajungă de partea cealaltă a direcţiei vântului. Şi, oricât se strădui să nu transpire, era lac de sudoare. Trebuia să fie deosebit de atent atât cu mirosul cât şi cu zgomotul.
Acum totul era amplificat. Se apropia… Și sentimentul de prezență „străină” îl însoțea permanent.
Chiar se opri pentru o nouă vizualizare a împrejurimilor.
Înainte de a începe drumul spre ţintă, se dezbrăcă şi se tăvăli îndelung prin stratul gros de vegetaţie şi uscături, pentru a bloca, pe cât posibil, prezența mirosului său, ce putea fi diferit de cel al pădurii înconjurătoare.
Se îmbrăcă greu, cuprins de frig, enervat de toate „chestiile” rămase între piele, haine şi armuri.
“M-am plictisit cumplit şi nu îmi plac senzaţiile care le dă costumul… Offf, la atac! Sper să nu o dau în bară iar. Oricum am ucis destui dintre ei în tentativele anterioare. Ar trebui să fie mult mai uşor”.
Înaintă “după fler”, atent la orice zgomot sau imagine a pădurii, până aproape de satul ţintei şi fu destul de norocos să nu întâlnească pe cineva.
Apoi, avansul său spre ţintă deveni extrem de lent pentru a preveni zgomotele.
Era obligat să aibă grijă să îndepărteze vegetaţia cu mâna urmând să păşească numai în urma curăţată. Astfel înainta fără nici cel mai mic zgomot, netulburat în a asculta zgomotele din jur.
Ajunse la o costişă unde nu mai putea continua. Trebuia să ocolească în josul ei până ce ajungea la albia unui torent care îl putea feri de privirile celor ce păzeau satul.
Atent la “înregistrarea” drumului care îl avea de parcurs auzi o tuse slabă, înăbuşită. Privi în direcţia de unde veni zgomotul şi nu îi fu greu să zărească străjerul care păşea lent, atent să nu facă zgomote.
Încă puţin şi urma să fie văzut şi vânat.
“Dar, el era vânătorul”.
Urmări atent, de câteva ori, traseul parcurs de străjer şi acesta putea fi atacat fără urmări undeva mai sus.
Se deplasă atent spre cea mai bună poziţie de atac până ce întâlni urme proaspete de paşi în iarbă. Se afla pe traseul unui alt străjer.
Privi atent de jur împrejur şi îl localiză. Un tip înalt, musculos, înarmat doar cu o sabie scurtă, fără armură sau scut. “Uşor de eliminat dar mobil”, gândi Dan căutând soluţii.
Se afla la mai puţin de 50 de metri în faţă şi înainta lent, atent, direct spre el, venind dinspre înălţime…
“Totul este compromis”, gândi panicat, ciudat de emoționat. “Retragerea este tăiată. Mai bine atac… Ba nu, n-am nici o şansă”.
Observă o ieşitură, asemenea unei stânci, câţiva metri mai jos. Se târî spre ea având grijă să şteargă urmele trecerii sale prin vegetaţie, pe poteca de patrulare a…
Abia reuşi să se poziţioneze şi să scoată lancea scurtă şi se auziră paşii străjerului. Este foarte aproape. Se pitulă după stâncă şi aşteptă ca acesta să treacă de ea şi să intre în câmpul său vizual.
Câteva lungi clipe şi îşi făcu apariţia păşind agale, plictisit. Dan se încordă, ridică lancea şi…
Din acest punct al povestirii, alegerile tale pot implica modificarea cursului acesteia, pe doar trei „variante”, dar, evident, poate atrage și „finalul” acesteia, în funcție de alegerile tale.
Da, poate că vei reveni pe „cursul” uneia dintre cele trei „linii de poveste”, dar asta va fi posibil doar în primele câteva capitole, apoi, povestea la avea o linie „aleasă din timp” și noile linii vor fi alternativele acelei „linii principale”.
Oricum, dacă nu îți va conveni rezultatul alegerii tale, fie vei folosi „Back” (al browserului), „refăcând” alegerea ta, fie, dacă dorești o altă „linie”, vei folosi „Cuprins” și… Treaba ta, alegerile tale!
A — Aleg ca Dan să fie precaut și să își continue misiunea cât mai „ascuns” până ce elimină ținta!
Precaut și insistent (Dan va fi precaut și își va continua misiunea)
B — Nu este cazul să ezite! „Un inamic mai puțin” și doresc să acționeze!
Un inamic mai puțin (Dan nu va ezita. „Un inamic mai puțin!”… și va acționa)
Notă autor: Această „mențiune” o fac doar acum… Poate voi face și o selecție a viitorului meu roman „final”, pe baza interacțiunilor de tip „cea mai citită variantă”. Mulțumesc tuturor celor ce mă vor ajuta la această „selecție”!
Merticaru Dorin Nicolae
(Cuprins)
Follow Your Choices – Interactive Novel