Pentru Afaceri - Speculează


Buton Vinde

Colecție de materiale documentare (referate, prelucrări de informații, analize, dezvoltări de subiecte, link-uri, etc.) utile pentru a susține orice efort al Dumneavoastră în ceea ce privește oportunitatea de a ”exploata” (specula) ofertele existente.

            FINANȚĂRILE EUROPENE.


Oricât de individuală ar pare obținerea de fonduri europene trebuie înțeles că este o operațiune instituționalizată și, prin consecință, primele Dumneavoastră eforturi trebuie orientate spre studiul platformelor on-line oficiale. De aici veți obține aproape toate informațiile necesare și, totodată, veți putea proceda la toți pașii necesari accesării și derulării unei finanțări europene.

Din multe puncte de vedere, la momentul realizării (completării, modificării, etc) acestei documentații (menționată în jocul paginii, imediat după numele autorului), cele mai importante surse de informare instituțională/ oficială sunt reprezentate de:

Ministerul Fondurilor Europene (https://www.fonduri-ue.ro/) - La data acestei documentații este activă și vechea formă a sitului (la adresa http://old.fonduri-ue.ro/ , pe care o inserez deoarece poate constitui o sursă de informare a ceea ce privește practica anterioară).

Pentru o documentare corectă și cât mai completă utilizați situl Ministerului Fondurilor Europene dar puteți parcurge și pagina dezvoltată de mine pe acest site, accesând link-ul Fonduri Europene.

În mod evident există și surse alternative de documentare, mai importante decât vă puteți imagina la o primă impresie, reprezentate de:

1. Site-ul oficial al Uniunii Europene (https://europa.eu/european-union/index_ro) - (pentru limba română) .

2. Comisia Europeană (https://ec.europa.eu/romania/home_ro) - (pentru limba română).

3. Ministerul Muncii și Protecției Sociale (http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/).

            SURSE DE Documentare.

Chiar dacă pe ”sursele” indicate veți găsi enorm de mult material ”îndrumător”, de studiu, pentru a ajunge la ”înțelegerea” procesului/ ansamblului de procese și pentru a avea șanse proprii reale de a accesa fonduri europene (și nu numai), este necesar un efort de studiu real, îndelungat.

Poate de aceea există experți care să vă ajute dar, chiar și atunci, va fi necesar să le înțelegeți ”limba”, terminologia, algoritmii, etc, pentru a se naște o colaborare reală între Dumneavoastră și ei, experții.

De aceea, în paginile ce urmează (accesând acest link) veți putea parcurge un fel de curs de bază în această direcție. De reținut că astfel de pagini există pe multe alte situri... Dar, contra cost. Și acele informații sunt bune în efortul ce urmează să îl realizați. Succes!

            ALTE SURSE DE FINANȚARE.

            A.

            Notă: Pentru orice necesitate de a accesa elemente legislative puteți consulta pagina mea de legislație unde realizeze un fel de sinteză de ”surse legislative” pe secțiunile sitului meu () sau puteți accesa direct sursele oficiale de legislație cum ar fi portalul legislativ al Ministerului de Justiție (http://legislatie.just.ro/) și portalul de legislație europeană al Uniunii Europene (https://eur-lex.europa.eu/).

Dorin M - 10 Septembrie 2020


Vă rog inseraţi comentariile Dumneavoastră!Rating for dorinm.ro