To STUDY/ Pentru STUDIU - Tehnic

To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M

Paginile Noua Medicină Dacică             Aici este "casa" a ceea ce, în timp, am ajuns să denumesc munca mea ca fiind studiul definibil cu titlul "Noua Medicină Dacică" ("denumită" mai departe prin "NMD", chiar dacă mi-ar fi plăcut denumirea "Medicina Dacică Nouă" - MDN, de la iniţialele numelui meu, Merticaru Dorin Nicolae).
           Ceea ce urmează este, de departe, atipic faţă de ceea ce întâlniţi de obicei pe internet... Un loc unde nu prea este indicat să găsiţi "leacuri" şi/ sau să primiţi sfaturi despre sănătatea Dumneavoastră... Spun unii... Doar medicii studiază atâţia şi atâţia ani să ajungă unde sunt... OK, perfect... Dacă aţi ajuns aici se datorează unei nevoi, că este curiozitate sau altceva...
           Dar, pentru a evita astfel de situaţii criticabile, am conceput acest site (această secţiune a lui) astfel încât Dumneavoastră să fiţi cel care alege "drumul" parcurgerii materialelor inserate, inclusiv cel care trage concluziile, efortul meu fiind orientat doar spre un fel de cale de a vă ajuta/ face să înţelegeţi ceea ce trăiţi prin însăşi efortul Dumneavoastră... Axat pe autocunoaştere, pe starea de sănătate, dar, suplimentar şi pe alte elemente descoperite şi acceptate de mine în timp... Pentru cei ce vor dori asta sunt sigur că este cel mai indicat loc de studiu, de autocunoaştere...
           Aşadar, totul este un fel de şir de prezentări de materiale, la care Dumneavoastră veţi fi cel care alege profunzimea de parcurgere (alegând să parcurgeţi detalii, apoi, eventual, detalii complete) unde cursul "algoritmului" de parcurgere la fi permanent controlat de întrebări. Aceste întrebări vor fi 2, 3 sau mai multe, funcţie de un fel de nivel de acurateţe de care este nevoie pentru "a merge mai departe" în rafinarea informaţiilor, în obţinerea de concluzii, în cumulul unui fel de cunoaştere şi autocunoaştere, etc.
           Revenind la mult necesarele explicaţii, precizez că, totul a pornit de la o încercare a mea de a putea grupa căile unei aşa-numite "Noi Medicine" având ca sursă de inspiraţie/ documentare căile medicinei moderne (prin intermediul studiului de tratate medicale cu "recunoaştere" maximă). Scopul era, bineînţeles, să ajung la un fel de linie de viaţă, de tratament, etc cât mai optime, cât mai aplicabile şi, bineînţeles, cât mai de efect. Dar, după mai bine de 25 de ani de studiu, am ajuns la concluzia că nu este de ajuns, că nu aceasta este soluţia (cel puţin ca mod de viaţă şi nu ca intervenţie de "salvare").
           Orice formă de ajutor nu are nici un fel de valoare dacă persoana în cauză nu le aplică corect şi complet. Apoi, nici un medic, şaman, etc nu va fi în stare să îndrepte o stare de lucruri, fie ea şi legată de sănătate dacă cel căruia i se adresează acel efort nu participă. Nici măcar un interogatoriu de diagnostic nu va avea efect dacă "pacientul" nu colaborează. Apoi, seturile de analize medicale nu realizează decât un fel de fotografie a unui moment şi, eventual certifică încadrarea într-un set de parametri care delimitează ceva. Dar, fără pacient, ce reprezintă acel set de parametri, acele fotografii?!?
           Deci, tot ceea ce putem noi face, "exteriorii" plini de ştiinţă, studiu, înţelepciune, clarviziune, etc este să participăm la situaţia dată cu un reper anume (pacient, colaborator, solicitant, etc) şi să îl determinăm pe el să facă ceva în sensul dorit de el, eventual sugerat de noi în ideea acceptării, devenind astfel tot ceva dorit de acest element reper...
           Pentru cei care doresc detalierea afirmaţiilor anterioare, acestea vă stau "introductiv" la dispoziţie dând click/ atingând linkul: Detalii. Şi, dacă aveţi timp, prin intermediul acestor detalii puteţi accesa şi mai multe detalii (după cum vă anunţam)... Cam aşa este construit acest site, la acest moment... Cei grăbiţi citesc esenţialul, mai târziu vor alege doar esenţialul, cei cu ceva timp vor citi unele detalii, ceilalţi, multe, multe detalii... Fiecare cu bugetul său de timp, de conştienţă, de conştiinţă, etc...
           Şi, ar mai fi ceva! De ce "Dacică"?!? Încercarea "de cunoaştere" de care aminteam mi-a relevat că, dintotdeauna, sau asemenea timpurilor antice, medicina locală (că este dacică, asiatică, germanică, ce contează), perpetuă şi, mai ales, perpetuată peste timp şi vicisitudini, cert aproape integrativă, este mult superioară tuturor altor forme de medicină, inclusiv cea actuală/ contemporană care greşeşte la modul absolut prin tratarea aproape exclusivă a efectelor şi nicidecum a cauzelor (cel puţin momentan, deoarece sunt semne, manifestate prin noua "ocupaţie" reprezentată de medicina integrativă, că "şi-a dat seama de asta"), fiind preponderent o medicină de intervenţie şi foarte puţin de prevenţie sau alte acţiuni de mod de viaţă, etc şi, să devin mândru că pot acumula, sintetiza şi aduce la viaţă tot ceea ce este pe cât de posibil pe atât de important, despre învăţăturile cu tentă medicală ale dacilor de pe tărâmurile unde trăim noi acum (de mai suntem daci sau nu, de mai putem accepta sănătatea sau nu).
           Aşadar, să trecem la treabă! De acum încolo totul va fi concis, puţin detaliat şi complet detaliat, funcţie de alegerea Dumneavoastră. Aşadar, pentru a accesa NMD, pur şi simplu, daţi click sau atingeţi aici "Noua Medicină Dacică" sau logo-ul "Lup" al "NMD" din această pagină!

Introduceţi comentariile Dumneavoastră!


Rating for dorinm.ro