To STUDY/ Pentru STUDIU - Tehnic

To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M

Paginile Noua Medicină Dacică             Casa a ceea ce, în timp, am ajuns să denumesc a fi "Noua Medicină Dacică" ("denumită" mai departe prin "NMD", chiar dacă mi-ar fi plăcut denumirea "Medicina Dacică Nouă" - MDN, de la iniţialele numelui meu, Merticaru Dorin Nicolae).

            Ceea ce urmează este, de departe, atipic faţă de ceea ce întâlniţi de obicei pe internet... Un loc unde nu prea este indicat să găsiţi "leacuri" şi/ sau sfaturi despre sănătatea Dumneavoastră... Spun unii... Doar medicii studiază atâţia şi atâţia ani să ajungă unde sunt... OK, perfect... Pentru a evita astfel de situaţii, am conceput acest site (această secţiune a lui) astfel încât Dumneavoastră să fiţi cel care trage concluziile, efortul meu fiind doar un fel de cale de a vă face să înţelegeţi ceea ce trăiţi, axat pe starea de sănătate, dar, suplimentar şi pe alte elemente descoperite şi acceptate de mine în timp... Pentru cei ce vor dori asta sunt sigur că este cel mai indicat loc de studiu, de autocunoaştere...

            Revenind, precizez că, totul a pornit de la o încercare a mea de a putea grupa căile unei aşa-numite "Noi Medicine" având ca sursă de inspiraţie/ documentare căile medicinei moderne (prin intermediul studiului de tratate medicale cu "recunoaştere" maximă). După mai bine de 25 de ani de studiu am ajuns la concluzia că nu este de ajuns, că nu aceasta este soluţia (cel puţin ca mod de viaţă şi nu ca intervenţie de "salvare").

            Pentru cei care doresc detalierea afirmaţiilor anterioare, acestea vă stau "introductiv" la dispoziţie dând click/ atingând linkul: Detalii. Şi, dacă aveţi timp, prin intermediul acestor detalii puteţi accesa şi mai multe detalii... Cam aşa este construit acest site, la acest moment... Cei grăbiţi citesc esenţialul, mai târziu vor alege doar esenţialul, cei cu ceva timp vor citi unele detalii, ceilalţii, multe, multe detalii... Fiecare cu bugetul său de timp, de conştienţă, de conştiinţă, etc...

            Încercarea de care aminteam mi-a relevat că, asemenea timpurilor antice, medicina locală, perpetuă peste timp şi vicisitudini, cert aproape integrativă, este mult superioară tuturor altor forme de medicină, inclusiv cea actuală/ contemporană care greşeşte la modul absolut prin tratarea aproape exclusivă a efectelor şi nicidecum a cauzelor (cel puţin momentan, deoarece sunt semne, manifestate prin noua "ocupaţie" reprezentată de medicina integrativă, că "şi-a dat seama de asta"), fiind preponderent o medicină de intervenţie şi foarte puţin de prevenţie sau alte acţiuni de mod de viaţă, etc şi, să devin mândru că pot acumula, sintetiza şi aduce la viaţă tot ceea ce este pe cât de posibil pe atât de important, despre învăţăturile cu tentă medicală ale dacilor de pe tărâmurile unde trăim noi acum (de mai suntem daci sau nu, de mai putem accepta sănătatea sau nu).

            Pentru a accesa NMD, pur şi simplu, daţi click sau atingeţi aici "Noua Medicină Dacică" sau logo-ul "Lup" al "NMD" din această pagină!

Inseraţi comentariile Dumneavoastră!


Rating for dorinm.ro