STUDIU - Tehnic - Noua Medicină Dacică
To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M

Paginile Noua Medicină DacicăNoua Medicină Dacică - Cuprins

Materialele al căror cuprins este inserat mai jos reprezintă un punct de vedere a ceea ce reprezintă ”Noua Medicină”, din punct de vedere al unui ansamblu al cunoașterii.

Aceste materiale sunt îmbunătățite constant, în funcție de acumulările mele și, de aceea, conținutul lor de va schimba în timp, în funcție de de posibilitățile mele de implicare.

Deci, funcție de intențiile Dumneavoastră de studiu, tot ceea ce aveți de făcut este să dați click/ tap pe linkurile ce vă interesează:

Despre materie (Începuturile).

Apa (Despre apă).

Viața (despre viață).

Notă:

În căutarea de surse de documentare, am "citit" mulţi medici care, în timp, şi-au schimbat total modul de a gândi.

Ei au trecut pas cu pas de la medicina alopată (numită şi vestică, cea care socoteşte valoarea unui medic după numărul de "vindecări"), la un fel de medicină tradiţională (de tip estic, care socoteşte valoarea unui medic după inexistenţa "bolnavilor").

Nu se poate nega perfecţiunea medicinei alopate în lumea "afecţiunilor" acute, nu. Evident... Dar adevăratele căi de vindecare nu vin aproape niciodată de aici, de la medicina alopată, ci de la alte forme, fie ele şi "corectoare" de mod de viaţă.

Aşadar, în studiile mele au intervenit din ce în ce mai multe studii care nu prea mai aveau legătură la tot ceea ce ştiam, la tot ceea ce îmi absorbise mulţi ani din viaţă.

Şi, la ceea ce citisem începuseră să se adauge toate căile medicinei tradiţionale chinezeşti (inclusiv acupunctura), ale medicinei alternative, ayurvedice, homeopatie, bioenergetică, inforenergetică, homeopatie, radiestezie, cristaloterapie, mult discutata Nouă Medicină Germanică, terapiile Bowen, Bach, Gerson (şi alte terapii de "formă" nutriţională şi/ sau de mod de viaţă), etc fără a uita de medicina isihastră şi de formele de medicină transmise de-a lungul timpului prin intermediul formelor locale de practicare ale medicinei...

Multe, multe altele cu alt mof de acţiune faţă de ceea ce ştiam, cu alte forme de intervenţie (infinit mai puţin invazive), cu alt nivel de vindecare, etc.

Dar, medicina modernă (alopată), cele alternative, fiecare în parte (multe enumerate mai sus), toate au o anumită "rată de succes", atingându-şi limitele destul de clar, de cert (fie şi prin simpla considerare a rezultalelor din punct de vedere statistic).

Această "fragmentare de succes" a atras faptul că, tendinţele se orientează spre o considerare integrativă a mai din ce în ce mai multor "forme" de medicină (chiropractica fiind deja acceptată ca formă de medicină, terapiile Gerson sunt "parte din medicină" în Australia, inerţia de menţinere a Medicinei Tradiţionale Chinezeşti ca principală formă de studiu în universităţile/ facultăţile medicale din China, Asia, etc este evidentă, fără a uita de practicarea deja globală a acesteia, recunoscută sau nu... Şi multe alte exemple).

Dorin, Merticaru