STUDIU - Tehnic - Noua Medicină Dacică

To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M

Paginile Noua Medicină DacicăNoua Medicină 2020 -  Introducere (9)

Noțiuni generale.

Conform „teoretizării” realizate în posturile anterioare, este evident că există un întreg ansamblu ce stă „în spatele” a ceea ce noi denumim stare de sănătate, „lucruri”/ „statusuri”/ „interacţiuni” care depind de „triada” noastră (trup-minte-suflet) dar şi de cele ale altora, „mediul” fiind, de fapt, principalul element de influenţează totul chiar dacă avem impresia că am fi „stăpânii totali” ai unui reper sau al altuia, reper „cuprins” de un fel de senzaţie a noastră că este „totul”.

Da, concluzia globală de mai sus este demonstrată de numeroşi oameni de ştiinţă din aproape orice domeniu „de interacţiune” (fizică de orice nivel, chimie, biologie de orice nivel şi specializare, medicină, psihologie, etc) la detaliile stării noastre de sănătate. Da, există o relativă „focalizare” de idee că, aproape orice afecţiune a unui individ apare în urma activităţilor creierului (cât despre activitatea spiritului vom discuta mult mai târziu)... Dar aceasta se datorează tendinţei de a simplifica abordarea unei acţiuni de intervenţie într-un status al sănătăţii unui „individ asistat”, un fel de simplificare care caută o „ajustare”, o „compatibilitate” la nivelul „pacientului”/ „asistatului” pentru a se putea ajunge la un rezultat care, oricum, cel mult, poate fi „comun” (realitatea fiind, de fapt, că numai pacientul poate face ceva atât timp cât este vorba, fie şi simplificat, de mintea lui).

Dar, revenind la o particularizare ce poate da un curs de continuitate, conform ultimelor descoperiri ştiinţifice, principalul element declanşator (dar şi susţinător) al afecţiunilor este reprezentat de şocul emoţional (care şoc poate beneficia doar de colaborarea creierului/ minţii).

Atenţie, şocul emoţional, la care se referă afirmaţiile şi demonstraţiile cercetătorilor, nu este determinat direct de un anumit eveniment (căruia i s-ar putea atribui statutul de provocator de şoc), ci de modul în care persoana respectivă resimte la nivel psihic (şi, bineînţeles organic) evenimentul declanşator. În funcţie de această dimensiune interioară a evenimentului poate să apară sau nu, un conflict emoţional, iar intensitatea şi localizarea efectelor acestuia vor depinde de intensitatea şi tipul trăirii interioare.

Dar, revin, există unele corelaţii legate de minte. De exemplu, un factor de stres, fie şi emoţional, poate ţine de „minte”, prin capacitatea imaginativă, trupul nefăcând distincţia dintre real şi imaginar, un şoc imaginar putând avea efecte mai devastatoare decât cel real. Apoi, nu trebuie să uităm că există emoţiile (până la nivel de şoc emoţional) real intuitive, cum ar fi presimţirile care, iniţial fără o focalizare anume (un obiect de concretizare ca iniţiator al emoţiilor) ajung să identifice „iniţiatorul” şi să determine un val/ şoc emoţional mult inferior trăirilor „realizate” la nivelul percepţiei directe. Dar, despre toate acestea în postări următoare (doar „trudesc” la introducerea la ceea ce veţi găsi aici).

Deci, vă voi da acum câteva detalii legate de modul cum încep din ce în ce mai mulţi promotori, cercetători, etc ai medicinii să „vadă lucrurile”, să structureze viitorul medicinii, oricare ar fi acesta, dar, bineînţeles, o nouă medicină.

Din cercetările realizate de pionierii acestei medicine s-au identificat mai multe (enorm de multe) legături între conflictele emoționale şi zonele/ organele unde se „resimt” acestea și apare prezența manifestă a unei afecțiuni/ boli. Acestea sunt reprezentate de:

Boli la/ organe sau părţi ale corpului afectate (vă rog să consideraţi această listă una efectiv „telegramă”, lista reală a corelaţiilor prezentate sumar făcând obiectul multor tratate medicale de tip „nouă medicină”, chiar dacă unele dintre ele au fost scrise acum 100 de ani – da, aţi citit bine, nu este, de fapt, o nouă medicină ci doar una sufocată de iluzionismul tehnologic, de senzaţia de magic fără rezultat real ci doar de percepţie, alopat):

Cortexul cerebral - Conflict teritorial manifestat prin frică/ temeri (până la senzaţie de copleşire) cu privire la teritoriul nostru (cu referire la casă, familie, intimitate, servici/ slujbă, afaceri sau altele similare), la intruziunea cuiva sau a ceva în acesta sau chiar pierderea acestuia, conflict sexual reprezentat de respingere sau frustrare sexuală.

Cortexul motor - Conflictul de mişcare, starea sau sentimentele născute de o situaţie fără scăpare cu senzaţii de blocare, de imobilitate, de imposibilitate de control, sau scăpare.

Cortexul vizual (inclusiv legăturile cu retina şi corpul vitros al ochiului) - Conflictele cu privire la pericolele care amenință din spate/ pericolele necunoscute, temeri de efecte colaterale unor gesturi, situaţii sau altele asemenea.

Cortexul post-senzorial (controlează periostul, pielea inclusiv linia oaselor) - Conflict de separare, cele care sunt deosebit de brutale sau severe, cum ar fi cele legate de separarea de părinţi, copii, familie, în special în urma unor conflicte reale, certuri, etc.

Lobul frontal (cu legături pe linia conductelor tiroidiene și a celor faringiene) - Conflict de confruntare directă/ frontală, teamă (teama de poziționare într-o direcție periculoasă).

Piele - Conflictele de atac (fizic, verbal, sau atac împotriva integrității dvs.), lipsa integrității, percepţia proprie sau generală de om interpretabil a fi coruptibil ”fără coloană vertebrală”.

Urechea internă – Sentimentul de imposibilitate de a afla ce vrei sau de a afla ”adevărul”.

Gura – Conflictul de inacceptabil, sentimente de genul că nu poți ”mesteca” (suporta) o problemă/situație, de ceva insuportabil.

Gâtul - Conflictul de auto-devalorizare intelectuală (examen nereuşit sau sentimentul dominaţiei unei alte persoane pe această linie de activitate), pierderea de sine la nivel intelectual.

Căile respiratorii (trahee, bronhii) – Conflict teritorial (nesigur în privința casei, familiei, afacerilor, serviciului, etc.).

Laringe - Conflict teritorial, frică și îngrijorare pentru un anumit eveniment care poate aduce pierderi sau pierderea efectivă.

Tiroida - Conflictul de neputinţă, sentimentul de a te simți neputincios, fără control.

Esofag - Conflictul incapacităţii de refuz, dorința acută de a refuza, de a nu ”înghiți” ceva anume, incapacitatea de a accepta ceva anume.

Plămâni – Conflictul de pericol mare iminent sau perceput, conflict declanşat de o ameninţare reală, palpabilă, situaţie sau diagnostic cu estimarea/ confirmarea punerii în pericol a vieţii (la propriu) sau a modului de viaţă ameninţat de la care nu se poate vedea o continuitate a vieţii, frică puternică față de altă persoană.

Inima – Conflict de pierdere teritorială (pierderi în afaceri, la slujbă, acasă), sentimentul de copleşire în faţa problemelor, situaţiilor de rezolvat, frustrare legată de copii.

Splina - Conflict de sânge sau de conflict de prejudiciu, de rănire (inclusiv percepţii de sângerări abundente sau rezultatele testelor de sânge neașteptate).

Oase şi tendoane - Conflict de autodevalorizare, lipsa stimei de sine, sentimente de inferioritate față de cineva sau ceva, sentimente de lipsă de valoare şi inutilitate (în funcţie de intensitatea conflictului influenţele acestuia sunt: sever = afectează oasele, moderat = afectează ganglionii limfatici şi muşchii, uşor = afectează tendoanele) - osteoporoza apare în urma sentimentelor de auto-devalorizare, dar mai ales a celor de pierdere indiferent de direcţia acesteia. Problemele de coloană vertebrală sunt născute în special din trăiri îndelungate de "micime", de neînsemnătate dar şi de sentimentul pierderii utilităţii, feminităţii sau masculinităţii în raporturi directe sau într-o situaţie anume.

Mâinile şi degetele - Conflict de dexteritate, teamă de angajament care solicită precizie şi îndemânare.

Sânii - Sânul stâng - Conflict care pune în pericol copilul, casa, familia; Sânul drept - Conflict cu partenerul sau cu persoanele rivale.

Stomacul - Conflict de furie teritorială, sentimentul dominant că ai înghițit prea multe împotriva voinței tale, inclusiv anunţul unei intervenţii chirurgicale, mai ales în zona abdominală.

Ficat - Conflictul foamei, frică (stress) inconștientă de a rămâne fără mâncare (bani pentru a procura mâncare, de a asigura minimum necesar de decenţă) sau îți simți viața în pericol, inclusiv incapacitate de a "înghiţi" ceea ce există şi este la îndemână pentru rezolvarea unor situaţii/ probleme.

Pancreas - Conflict cu membrii familiei, inclusiv anunţul unei intervenţii chirurgicale, mai ales în zona abdominală.

Intestinul subțire – Conflictul de intoleranţă, ură care nu poate fi ”digerata”, stinsă, închisă (aşa-numitul conflict de "bucăţică nedigerabilă" sau "eu nu pot digera sau absorbi aşa ceva")…

Colon – Conflict peste care persoana nu poate trece nicicum, nu acceptă închiderea conflictului; sentimentul că este inclus într-un mediu plin de mizerii manifeste ale celor din jur (aşa-numitul conflict de "bucăţică nedigerabilă" sau "eu nu pot digera sau absorbi aşa ceva").

Glandele suprarenale (cortexul suprarenal) – Conflict de eroare de decizie, sentimentul că te îndrepți într-o direcție în care refuzi să mergi/ să te găseşti.

Rinichi - Conflictul de abandon (senzație de izolare concretă sau forţată, excludere sau debarasare, sentimentul de "lăsat în urmă"), conflictul refugiatului (care a fost obligat să fugă din propria casă/ propriul grup/ propria afacere sau altele similare), conflictul existențial (viața sau mijloace de trai puse sub semnul întrebării sau incertitudinii), conflictul "aproape de înec" (percepţie constantă de pericol în asociere cu imposibilitatea de reacţie şi sentimentele de neputinţă şi/ sau copleşire), de scufundare morbidă şi/ sau mortală, conflictul de spitalizare (teama de boală şi de suferinţă brutală şi/ sau îndelungată)

Uter – Sentiment de inferioritate sexuală; Cervixul (partea de început a uterului, partea subţire, care face legătura cu vaginul) – Conflict născut din frustrare adâncă și persistență, respingere, abuzuri (inclusiv cu referire la manifestările sexuale sau de posesivitate ce se nasc din acestea).

Prostata - Conflict/ ceartă pe latura sexualității, conflictul de procreare, conflictul de urâţenie/ de nepotrivire în raport cu sexul opus.

Testicule, Ovare (inclusiv falopienele) - Pierdere valoroasă ce nu poate fi recuperată (cu referire la familie, copii, casă şi alte elemente socotite a fi de o valoare inestimabilă, inclusiv pierderea unui animal "favorit"), inclusiv conflictul de procreare sau conflictul de urâţenie/ de nepotrivire în raport cu sexul opus.

Rectul - Frica de a fi nefolositor asociat cu elemente ce sunt greu de acceptat, de trăit (aşa-numitul conflict de "bucăţică nedigerabilă" sau "eu nu pot digera sau absorbi aşa ceva")…

Şi asta ar fi un fel de „generalizare iniţială de start” în cazul unui fel de diagnostic, fără a mai încerca să intrăm în detaliile unui fel de tratament de corectare a problemelor.

Acum vă pot da unele detalii, „de descriere generală”, privind modul de diagnosticare al noii medicine. Aici s-au demarcat două etape principale ale manifestării oricăror afecţiuni:

1. Faza de conflict activ (de îmbolnăvire) - numită şi faza rece.

Este faza de start a manifestărilor psihice reflectate în corpul individului care, cu timpul avansează în a deveni „dezordine” la diferite niveluri ale organismului (trupului). În această fază se instalează o stare generală de tensiune continuă, de nelinişte, însoţită de lipsa poftei de mâncare şi pierderi în greutate, precum şi lipsa somnului (insomnie).

Caracteristica acestei faze este reprezentată de extremităţi reci (mâinile şi picioarele), motiv care a atras denumirea de "faza rece". Toate acestea sunt o certitudine că boala/ tumoarea este în ascensiune/ în plină dezvoltare/ în creştere (indiferent de „faţetele” interpretative că starea este rezultatul deprecierilor organice sau deprecierile organice sunt cele care determină starea).

2. Faza de conflict rezolvat (de vindecare) - numită şi faza caldă.

Această fază este caracterizată de extremităţi calde (mâini, picioare), motiv pentru care a fost denumită şi faza caldă. Ea apare deîndată ce individul conştientizează şi rezolvă conflictul emoţional care a declanşat şi susţinut faza de conflict activ. În funcţie de anumite elemente de evoluţie, această fază poate prezenta cel puţin o fază de odihnă "forţată" caracterizată de o stare de epuizare şi oboseală excesivă (în care se resimte nevoia de puternică de a dormi mult, deoarece corpul are nevoie de toate resursele disponibile pentru a se vindeca, regenera, echilibra).

Vindecarea se poate manifesta şi prin boli şi stări de oboseală prelungite (aşa-numita criză de vindecare - menţionată şi de homeopatie). Aceste boli sunt întotdeauna "călduroase", însoţite de febră şi/ sau hipertensiune. În această fază de vindecare procesele apărute în timpul fazei de îmbolnăvire sunt reversate: tumorile sunt eliminate sau încapsulate (calcifiate, închistate), iar leziunile existente sunt reparate (leziunile tip necroză sau ulcer sunt înlăturate prin regenerarea naturală a ţesuturilor). La sfârşitul fazei de autovindecare ţesuturile şi organele afectate sunt refăcute complet şi, deseori, devin mult mai rezistente decât au fost înainte de apariţia şocului deoarece mecanismele de apărare şi prevenţie ale organismului au tendinţa de a întări respectiva zonă pentru a face mai uşor faţă unui nou şoc de acelaşi tip.

De reţinut acest fapt: Mâinile şi picioarele reci sunt caracteristice fazei de îmbolnăvire (de conflict)... Niciodată nu vei avea mâinile şi picioarele reci dacă de afli în faza de vindecare!

Principii de bază de declanşare a fazei de vindecare şi de aplicat în faza de vindecare.

1. Pacientul este stăpânul absolut al "tratamentului" (rezolvarea şocului emoţional şi a manifestărilor psihice ale acestuia). Este 100 % responsabil pentru condiţia lui şi nu-şi poate pune speranţele în nimeni mai mult decât în el însuşi. De reţinut că un individ sănătos, bine hrănit, odihnit, relaxat, cu activitate fizică zilnică şi care are convingeri pozitive despre ceea ce este şi ce face, are capacităţi ridicate de a face faţă şocurilor şi de a le rezolva rapid şi eficient. În rezolvarea conflictelor se poate apela la medic şi la terapii cum ar fi psihoterapiile, hipnoza, regresiile şi altele similare.

2. Pacientul va lucra la înţelegerea cauzei care a provocat conflictul şi implicit boala. Atenţie: frica de moarte/ cancer poate genera alt conflict, pe lângă cel existent. Este necesar să se renunţe total la astfel de gânduri pentru a se trece la faza de vindecare sau aceasta să se desfăşoare fără probleme.

3. Va colabora constructiv cu medicul pentru a crea un plan eficient de rezolvare a conflictului atât mental cât şi practic. Din multe puncte de vedere mulţi indivizi nu pot dezvolta concentrarea necesară pe rezolvarea conflictului. Astfel, procesul de vindecare se poate prelungi sau poate chiar regresa, existând posibilitatea de concurenţă de noi şocuri şi apariţia de complicaţii şi eforturi suplimentare pentru a se trece la faza de vindecare. În aceste cazuri colaboraţi strâns cu medicii "clasici" dar nu uitaţi că ei sunt doar o amânare către finalizarea/ rezolvarea problemelor dumneavoastră.

Poate vi s-a părut interesantă această abordare introductivă, dar, în postarea următoare voi intra puţin într-un fel de „particularizare generală”… Pentru a vă da seama ce ar putea urma, vă detaliez un fel de iniţiere de diagnostic „la nimereală”. Să zicem că… vom discuta despre… anchiloză (starea caracterizată prin limitarea, de obicei temporară, a mişcărilor uneia sau mai multor articulaţii).

Anchiloza este parţială, dar poate fi şi totală, dacă persoana devine total inactivă, indiferent de motiv (motive reale, organice rareori există cu adevărat, simpla reluare a circulaţiei sangvine la nivelul „anchilozat” fiind suficientă pentru eliminarea relativ rapidă a oricărei „probleme”). Dar, lucrurile stau aşa deoarece acesta este primul pas spre o incapacitate motrice, un fel de semnal al paraliziei gândurilor celui care trăieşte şi raportează respectiva anchilozare. Primul pas ar fi reprezentat de (în „paralel” cu masaje, frecţionări, aplicaţii care să redea circulaţia normală la nivelul anchilozat) necesitatea ca pacientul să conştientizeze responsabilitatea pe care trebuie să şi-o asume dacă acesta decide să rămână imobil,  să nu mai facă nimic, să nu mai mişte deloc partea „considerată” anchilozată sau, efectiv, să nu se mai mişte deloc. El trebuie să identifice cât mai rapid şi corect care este frica acestuia, acel ceva care, la propriu, în face să „îngheţe de frică”.

Şi, aici, la „faza” de identificare a fricii, poate că este vorba despre un câine, poate este vorba despre un şarpe dar, adevărul stă de cele mai multe ori în ceva similar dar mult mai amplu… Cum ar fi frica de necunoscut, de ceea ce îl aşteaptă pe pacient, inclusiv de ceva nou, frici care îl scot pe acesta concret din starea de confort, deranjând. La fel ar fi vorba despre un fel de identificare dacă ar fi vorba despre ceva ce pacientul nu are chef/ dorinţă să facă, indiferent de utilitatea consideraţiilor sale. Sau, în cine sau în ce să aibă acesta încredere, dacă frica sa are tangenţă la aşa ceva.

Bineînţeles că, pentru diagnostician, cel care asistă pacientul în rezolvarea problemelor proprii, poate verifica semnificaţia părţii afectate a corpului pentru a obţine informaţii suplimentare despre cauza anchilozei. Dacă, de exemplu, aceasta apare la braţ, acest lucru înseamnă că pacientul se află într-o stare în care refuză noile experienţe ale vieţii, un fel de sentiment global de mutilare, fie datorită neputinţei fie datorită refuzului (aici problema este ceva mai avansată, fiind, de fapt, un conflict între consideraţiile „părţilor” triadei).

Mai mult, acesta poate avea o furie nestăpânită, ceva care naşte inclusiv o dorinţă ascunsă de a anihila pe cineva (evident, nu fizic – sau, mai ştii, este mare grădina lui Dumnezeu). Dacă este vorba despre umăr, pacientul consideră cu certitudine că viaţa sa este prea grea, sau că ceva sau cineva este o povară, percepută sau nu, pentru el. La fel, singurătatea sau nevoia de a face faţă necunoscutului induce blocaje masive la nivelul gândurilor, ce vor avea „răspuns” prin anchiloza umerilor.

Dacă este vorba despre picior, pacientul trebuie să identifice direcţia pe care nu doreşte să meargă şi faţă de care resimte necesitatea de a „înţepeni”/ anchiloza. Când sunt afectate părţi importante ale corpului, inclusiv tot corpul, este vorba despre o tendinţă din ce în ce mai generală de a fugi de ceva, de cineva, nicidecum cea manifestă, singura pe care o poate aborda trupul (fiind vorba, de fapt, despre un fel de acumulare de energie pe fundalul blocajului reprezentat de dorinţa de a rămâne pe poziţie până la găsirea unei soluţii, a unui răspuns).

Şi, primul pas de rezolvare a problemei, de tratament (pe lângă acţiunile de redare a circulaţiei în zonele anchilozate) este reprezentat de acceptarea de către pacient că a venit momentul ca acesta să meargă mai departe începând chiar din acel moment, să conştientizeze şi să asimileze greşelile făcute (de sunt fapte făcute dar şi fapte nefăcute) sau, mai degrabă, responsabilităţile acestuia, să accepte şi să recunoască experienţele trăite, etc. Procesul este descris uşor de un fel de predare şi acceptare a ceea ce este şi să revină dorinţa de mişcare oprită temporar, începând cu gândurile, apoi cu somaticul. Totul trebuie abordat cu deschidere şi conştientizarea că pacientul are nevoie, din acel moment de manifestarea spiritului său creator.

Pare ciudat, nu-i aşa?!? Veţi vedea că nu este aşa, că este, de fapt, realitate obiectivă şi nenumăratele vindecări sunt cele care dovedesc că aceasta este realitatea, aceasta este medicina adevărată şi nu administrarea de antalgice sau alte prescrieri alopate.

Să aveți zile bune şi fără şocuri (de orice fel)!!!

Dorin, Merticaru

Introduceţi comentariile Dumneavoastră!


Rating for dorinm.ro