STUDIU - Tehnic - Noua Medicină Dacică
To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M

Paginile Noua Medicină DacicăLimbajul conștientului (4)


         Să continuăm ceea ce am descris în postarea de ieri! Am ajuns la un fel de armă secretă, cea a intuiţiei. Deci, foloseşte-ţi forţa intuiţiei pentru a înlătura obstacolele care ţi se ivesc în drum.

Câteodată, pe o cale oricât de planificată spre un obiectiv tentant, mai pot apărea şi obstacole. Obstacole care, cu toate că ai depus toate eforturile disponibile, nu erau previzibile şi pentru înlăturarea cărora se pare că, pentru moment, nu există nici o soluţie. În acest caz, îţi poate fi de ajutor aşa numita strategie a intuiţiei. Este vorba despre folosirea sistematică a capacităţii creativ-intuitive, care stau la dispoziţia fiecărui individ în planul subconştientului. Intuiţia nu este un talent logic şi de aceea nu poate fi folosită în mod direct de către conştient. Dacă ştii însă cum, îi poţi transmite subconştientului tău o sarcină lucrativă detaliată, îi poţi pune la dispoziţie mijloacele ajutătoare necesare şi apoi poţi să-l laşi, pur şi simplu, să lucreze, în timp ce conştient tu te ocupi cu altceva.

După o anumită perioadă, aceasta îţi va prezenta/ reprezenta câteva soluţii atât de geniale, încât vei începe să-ţi respecţi enorm propria creativitate şi, în viitor, vei putea avea mult mai multă încredere în ea. Haideţi să vedem cum funcţionează acest lucru (într-o prezentare introductivă ce va completa ulterior toate tehnicile de redactare a fişelor pe baza cărora vom acţiona în cele din urmă – fişele de ancore şi tot ce am descris ulterior sunt doar elemente de colectare de informaţii).

În cadrul rezolvării intuitive a problemelor există cinci situaţii diferite. Este important să se acţioneze întotdeauna în ordinea prezentată (indicată) fără să se omită nimic, fiindcă metoda nu va funcţiona.

Pasul 1: Definirea problemei şi transmiterea sarcinii lucrative către subconştient.

Elaborează o descriere scrisă cât mai exactă a problemei şi a dorinţei tale şi ce crezi că trebuie să rezulte în urma procesului de depăşire a acesteia. Pentru aceasta, foloseşte meta-modelul (limbajul conştientului) şi sub-modalităţile (diferenţierile subtile ale percepţiei). Evident, fişele cu ancore personalizate şi „detaliate” vă vor veni în ajutor mai mult decât vă puteţi imagina. Folosiţi tot ce aveţi disponibil acolo. Reţine-ţi, nu este vorba despre cum să faceţi ci despre cum doriţi/ vreţi să arate rezultatul final! Indiferent de interpretarea Dumneavoastră, scrieţi la urmă: „Am tot ce trebuie pentru a face ceea ce vreau şi am tot ce vreau pentru a face ceea ce trebuie!” sau, pentru cei mai credincioşi, „Dumnezeu face ca acest lucru să fie, spre binecuvântarea tuturor celor implicaţi!” (sau un alt „enunţ” agreat de acelaşi „sens”/ valoare). Pentru a scrie toate acestea, foloseşte culoarea verde şi încadrează cele scrise cu un chenar roşu şi violet. Fă aşa şi nu nega ceea ce eşti sfătuit. Dacă nu încerci nu ai nici un drept să combaţi cele prezentate deoarece, evident, nu ai argumente!

Înainte de a face următorul pas, reaminteşte-ţi lucrurile neplăcute care se vor întâmpla sau vor rămâne în viaţa ta, în cazul în care nu vei reuşi să depăşiţi obstacolul. Fă acest lucru până când el va trezi în tine sentimente cât mai puternice. După aceea, rosteşte apăsat şi tare: „Aşa ceva este imposibil să se realizeze!” (sau alt enunţ similar ca „valoare” pentru Dumneavoastră, fără a uita că nu aveţi voie să folosiţi „Nu”). În continuare citeşte de trei ori textul în care ţi-ai formulat obiectivul în fiecare dimineaţă, imediat după ce te-ai trezit şi seara imediat înainte de culcare, spunând cu glas tare: „da, aşa se întâmplă! Asta îmi doresc! Aşa este bine!

Aceasta este realitatea!” şi subliniază afirmaţiile făcute cu mişcări corespunzătoare ale corpului (în sensul confirmării, afirmării acesteia). Continuă să faci acest exerciţiu zilnic până când intenţia ta se va materializa (dacă cererea ta nu se va materializa înseamnă că ea este ireală, în neconcordanţă cu realitatea, mult timp de acum încolo; suplimentar, orice gând care încalcă liberul arbitru al altor persoane nu se va împlini şi vă va defavoriza pe Dumneavoastră; şi completările pot continua, de aceea am subliniat că este o descriere informativă – vezi postările viitoare). Prin acest exerciţiu transmiţi un mesaj înspre lumea spirituală de la care ceri ajutor într-un mod adecvat. Şi, această lume, dacă faci ceea ce trebuie, nu ştie să spună „Nu!”… Şi în Biblie scrie: „Cere şi ţi se va da!”. Dar fără stimularea responsabilităţii şi a conştiinţei, ajutoarele noastre spirituale nu au voie să intervină, oricât de mult le-am ruga s-o facă (în postările viitoare voi prezenta multe elemente ce par esoterice dar care sunt utilizate cu succes, atestat, de zeci de milioane de oameni – numai dacă iau în calcul practicanţii tehnicilor alfa şi teta).

Pasul 2: Obţinerea informaţiilor.

Adună cât mai multe informaţii referitoare la problema ta şi la tot ce se află în legătură cu aceasta. Acţionează zilnic având convingerea că te vei întâlni cu tot felul de lucruri, care-ţi vor fi folositoare în depăşirea dificultăţilor. Caută să le descoperi, în tot ceea ce ţi se întâmplă, în tot ceea ce vezi, auzi sau percepi într-un fel oarecare, până ce vei fi găsit măcar unul. În acest stadiu, cel al înlăturării piedicilor, încă nu este vorba despre găsirea unei soluţii ci despre strângerea informaţiilor. Lărgeşte-ţi, pur şi simplu, cunoştinţele şi adună experienţe practice din domeniul problemei (în afară de aceasta, în această etapă, nu trebuie să faci nimic).

În acest context, urmează-ţi curiozitatea şi aplică principiul plăcerii. Deci, fii interesat de noi puncte de vedere şi de idei pe care, cândva, poate le vei găsi utile. Nu trebuie să te preocupe faptul că vrei să clarifici enunţuri contradictorii şi nu depune eforturi ca, de pe acum, să foloseşti informaţiile pentru găsirea soluţiei. Din punctul de vedere al perspectivei generale, acest lucru n-ar face decât să împiedice o ieşire reală din situaţia problematică. Dacă ai făcut acest lucru conştiincios, o perioadă suficient de lungă, cu siguranţă că te vei simţi derutat şi este probabil că nu vei şti ce să faci mai departe. Aşadar…

Pasul 3: Lasă-te în voia sorţii!

Nu te mai preocupa de strângerea informaţiilor, dar continuă să faci exerciţiul descris la pasul 1. Petrece-ţi timpul cu orice alte activităţi sau, dacă poţi, odihneşte-te mai mult decât de obicei. Mergi la saună, lasă-te masat, citeşte ceva pasionant pentru tine sau fă orice altceva ce îţi face plăcere. Fără ca tu să ştii prea multe despre asta, subconştientul tău va încerca să structureze noile cunoştinţe în felul său, pentru a crea noile modele şi noi posibilităţi de rezolvare cu ajutorul talentelor sale „intuitive”. Dă-i posibilitatea să facă acest lucru şi nu-l împovăra tot timpul cu întrebarea: „oare nu se mai termină niciodată?” (sau ceva de sens similar). Asta nu va face decât să-l deruteze şi să prelungească durata prelucrării. În fond, un bob de grâu nu poate ajunge plantă matură dacă, după ce l-ai plantat, îl dezgropi în fiecare zi pentru a verifica cât de mare a devenit între timp.

Pasul 4: Alternative de rezolvare.

„Din senin” îţi vor veni o mulţime de idei şi de revelaţii care sunt legate, într-un fel oarecare, de problema pe care o ai şi de modul în care va trebui să o tratezi în viitor. Câteodată rezolvarea îţi va apărea imediat şi-ţi va fi la îndemână. Dacă aceste alternative par să nu apară trebuie trecut la pasul următor.

Pasul 5: Sortarea şi adaptarea la realitate.

Studiază toate listele cu rezolvarea problemei care le-ai realizat fără ca, iniţial, să le desparţi în „merge” sau „nu merge”. După aceea examinează fiecare posibilitate din punctul de vedere al probabilităţii ei de materializare. Cu această ocazie, creează-ţi o privire de ansamblu asupra a ceea ce va fi necesar pentru aplicarea soluţiei alese. Pentru care din căile de soluţionare ai deja la îndemână tot ceea ce îţi trebuie şi pentru care va mai trebui să-ţi procuri câte ceva, care cale pare mai promiţătoare şi mai simplă şi de care te simţi mai atras din punct de vedere… intuitiv, spiritual, sau cum doriţi să consideraţi. Da, aţi citit bine! Subconştientul Dumneavoastră vă va ajuta să sesizaţi ce nu este în ordine, care este cel mai optim drum, ce este ireal în listele iniţial realizate.

După acest ultim pas nu aveţi altceva de făcut decât ca lucrurile să meargă mai departe pe drumul lor, cel al împlinirii dorinţei/drumului Dumneavoastră.

La prima vedere, acest parcurs poate părea destul de lung şi de complex. Dar, dacă ai urmat de câteva ori acest drum pentru a-ţi fortifica intuiţia (asemenea exerciţiilor de întărire/ dezvoltare ale unui muşchi), aceasta îţi va intra în sânge, va deveni o obişnuinţă cotidiană şi nu va mai deveni deloc obositor, greoi. Cu timpul vei învăţa să pregăteşti şi să faci paşii inconştient şi nu va mai trebui să rezolvi conştient decât prima şi ultima parte. Încearcă-l măcar o dată pentru a putea combate că nu este adevărată, reală, productivă!

Dar, tot ar mai fi ceva de spus, fie la fel de informativ. Voi prezenta cele mai frecvente greşeli în aplicarea metodei descrise mai sus. Greşeala apare cel mai frecvent în aplicarea programului de stabilire optimă a obiectivelor este inconsecvenţa. Pe parcursul planificării, se constată că totul nu este chiar aşa de uşor cum se anticipase şi asta duce la frustrare. După aceea, se poate considera că metoda nu este absolut necesară din moment ce „toată lumea ştie” că, atunci când o problemă este abordată, rezolvarea ei va apărea „într-un fel oarecare”.

Din păcate, experienţa ne demonstrează că această opinie este o iluzie, îndeosebi în cazul planurilor de mare anvergură, care trebuie materializată într-o perioadă de timp mai lungă. Întreprinderile industriale multinaţionale îşi fac planificările folosind algoritmi similari acestei modalităţi de stabilire optimă a obiectivelor, fiindcă ştiu că greşelile descoperite în faza de planificare pot fi corectate mai uşor. În timpul fazei de executare, ele pot deveni extrem de costisitoare şi pot atrage multe consecinţe neplăcute. Bineînţeles că, în multe cazuri, nu se poate planifica totul. Totuşi, o intenţie trebuie studiată pe cât de bine posibil şi într-un mod responsabil, iar pentru restul de neprevăzut, care apare destul de des, nu există decât o soluţie: să te rogi şi să laşi ultima decizie în mâinile Forţei Creatoare. Dacă rămâi deschis la mesajele acesteia, Ea te va ajuta sau, cel puţin, te va îndruma spre cea mai bună soluţie posibilă.

Un alt obstacol în aplicarea stabilirii optime a obiectivelor îl constituie ideea că: „dacă fac tot timpul acest lucru, nu mai ajung nicăieri pentru că el îmi solicită prea multe resurse!”. Este adevărat. Dar acest program nu este conceput (descoperit) pentru a fi aplicat conştient la orice activitate minoră. Dacă ai înţeles corect ideea care se găseşte în fundal, vei aplica corect ideea care se găseşte în fundal, vei aplica corect criteriile stabilirii optime a obiectivelor într-un mod firesc. Bineînţeles că pentru aceasta, la început, este nevoie de puţin antrenament. Dar dacă nu ar fi fost orele obositoare în care ai exersat scrisul şi cititul, n-ai putea citi cărţi şi n-ai putea scrie fişe de ancore. Deci, acest program trebuie aplicat detaliat şi conştient în cazul marilor proiecte care se referă la viaţa ta. În cazul acestora, în funcţie de împrejurări, greşelile sunt extrem de costisitoare şi-ţi închid foarte multe posibilităţi.

Şi, într-un final al acestei postări, să discutăm despre elemente folositoare în stabilirea obiectivelor parcursului vieţii individului: următorul concediu, construirea/ cumpărarea unei case, mutarea, schimbarea profilului profesional/ recalificare, alegerea partenerului de viaţă, strângerea averii, cumpărarea a ceva semnificativ cum ar fi o maşină, găsirea unui nou hobby, vindecarea unei boli, dezvoltarea personalităţii.
Şi, lista ar putea continua… Dar, ajunge pentru azi…

Dragoste, Recunoştinţă şi Înţelegere (Namaste)!!!

Dorin, Merticaru

Introduceţi comentariile Dumneavoastră!


Rating for dorinm.ro