STUDIU - Tehnic - Noua Medicină Dacică
To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M

Paginile Noua Medicină DacicăViața Omului – Copilăria (8)

Rana de trădare cu masca dominatorului...

A trăda înseamnă a înceta să mai fii fidel faţă de cineva (a-ţi respecta angajamentele, a fi loial şi devotat), de o cauză, a abandona sau a da în vileag pe cineva, a înșela în mod voit și perfid încrederea cuiva (atunci când încrederea este distrusă suferim cel mai acut de trădare), săvârșind acte care îi sunt potrivnice, pactizând cu dușmanul etc., a fi neloial față de cineva sau de ceva, a se abate de la o linie de conduită, a dovedi inconsecvență față de o acțiune, de o idee etc., a comite o infidelitate în dragoste sau în căsnicie, a înșela. Termenul cel mai important legat de trădare este fidelitate.

Înainte de a trece mai departe ar fi bine să ne reamintim că fiecare dintre rănile noastre există pentru a ne atenţiona asupra faptului că, dacă ceilalţi ne fac să suferim, se întâmplă şi datorită faptului că şi noi îi facem să sufere sau ne facem pe noi înşine să suferim, lucru care nu poate fi înţeles sau acceptat de ego.

Această rană este activată la vârsta între doi şi patru ani, în momentul în care energia sexuală se dezvoltă, angrenând astfel complexul lui Oedip (Fiecare copil, mai ales între doi şi şase ani, devine îndrăgostit de părintele de sex opus sau de persoana care joacă acel rol, acesta fiind momentul în care copilul devine conştient de forţa lui de viaţă, forţa sexuală, sau cea care reprezintă capacitatea lui de a crea).

Această rană este trăită în relaţie cu părintele de sex opus, sufletul care doreşte să vindece această rană atrăgând un părinte cu care va avea o legătură afectivă foarte puternică şi o atracţie mutuală foarte mare.

Este normal ca, încă de la naştere, copilul să fuzioneze cu mama lui şi să aibă o mare nevoie de atenţia şi de îngrijirile ei. dacă mama va răspunde prea mult capriciilor copilului, în aşa măsură încât devine o sclavă, copilul începe să creadă că îl poate înlocui pe tatăl său.

A traversa cu bine această etapă oedipiană înseamnă că orice copil trebuie să ajungă să recunoască că, pentru naşterea lui a fost esenţial şi un tată (chiar dacă acesta nu mai este prezent). Imediat ce copilul ajunge să înţeleagă acest lucru va deveni interesat şi de sexul opus (tată). În acelaşi timp i se dezvoltă şi puterea creativă, etc.

Acest lucru explică comportamentul fetiţelor care încearcă să-şi seducă tatăl şi al băieţilor care încearcă să-şi seducă mama, fiind în stare de orice pentru a seduce părintele de sex opus, încercând să-l protejeze, în ciuda dezamăgirii de a nu fi primit atenţia dorită. Din nefericire, în majoritatea cazurilor, complexul lui Oedip este foarte prost trăit deoarece mama este foarte posesivă cu fiul ei, iar tatăl cu fetiţa.

Şi, cei care suferă rana de trădare sunt cei care nu au reuşit să rezolve acest complex când erau foarte mici. Acest lucru presupune că, ataşamentul lor faţă de părintele de sex opus este mult prea mare, lucru ce va avea efecte puternice la stadiul de adult (vor avea mereu tendinţa de a-l compara pe partenerul lor cu părintele de sex opus sau vor avea nenumărate aşteptări din partea partenerului lor, legate de ceea ce nu au primit din partea părintelui de sex opus).

Sufletul care se reîncarnează cu scopul de a vindeca rana de trădare îşi alege părinţii care folosesc seducţia cu copilul lor şi care sunt centraţi mai degrabă pe ei înşişi. Cu acest gen de părinţi, copilul ajunge să simtă că ei au nevoie de el şi vrea, mai ales ca părintele de sex opus, să se simtă bine, încercând prin toate mijloacele să fie special pentru acel părinte. Şi, de aici apar problemele.

Copilul se simte trădat de părintele său de fiecare dată când acesta nu îşi respectă o promisiune sau îi trădează încrederea. Copilul trăieşte, de asemenea, o trădare de fiecare dată când simte că părintele de acelaşi sex a fost trădat de către celălalt părinte, resimţind acest lucru ca şi cum i s-ar întâmpla lui personal. Un sentiment de trădare poate fi trăit şi atunci când, o fetiţă este lăsată deoparte de tatăl ei, atunci când se naşte un bebeluş băiat în familie. Când copilul începe să trăiască sentimente de trădare îşi creează o mască pentru a se apăra, ca şi în cazul celorlalte răni, cea a dominatorului.

Spre deosebire de masochist, dominatorul controlează pentru a fi atent la respectarea propriilor angajamente, pentru a fi fidel şi responsabil sau pentru a se asigura că ceilalţi îşi respectă promisiunile.

Dominatorul este cel care are cele mai multe aşteptări de la ceilalţi, deoarece îi place să prevadă totul şi astfel să controleze, aşteptări care au drept scop verificarea felului în care fac ceea ce au de făcut, dacă o fac bine sau nu, precum şi verificarea încrederii pe care o poate avea în ei. Mai mult, este foarte abil în a ghici aşteptările celorlalţi, întâmplându-se frecvent să spună sau să facă ceva în funcţie de aşteptările celuilalt, fără a avea neapărat intenţia de a face ceea ce a spus.

Dominatorul îşi creează un corp care exhibă forţa şi puterea şi care să impună respect. Un bărbat dominator se recunoaşte prin umerii mai largi decât şoldurile, pieptul bombat şi musculatura bine conturată, dând impresia că emană mai multă forţă în partea superioară a corpului.

La o femeie dominatoare această forţă se concentrează mai ales la nivelul şoldurilor, a feselor, pântecelui şi al coapselor, partea inferioară a corpului fiind, în general, mai largă decât umerii. În anumite cazuri se poate observa şi fenomenul invers (atât la femeie cât şi la bărbat), atunci când complexul lui Oedip este trăit invers, faţă de părintele de acelaşi sex. se poate recunoaşte domeniul în care o persoană este dominatoare şi ăi este teamă de trădare, prin partea corpului care indică forţă sau putere (Partea de sus exultă furie împotriva aceluiaşi sex, pe când partea de jos împotriva sexului opus).

În ansamblu, persoanele care poartă masca dominatorului îşi ocupă bine locul ce li se cuvine şi sunt foarte fizice. Uneori este posibil să fie supraponderale dar vor avea aparenţa de persoane puternice şi nu grase (creşterea în greutate este, în general, în relaţie cu partea mentală a unei persoane care crede că nu ocupă suficient de mult loc în propria ei viaţă).

Privirea persoanelor de tip dominator este intensă, seducătoare, când o astfel de persoană priveşte pe cineva având talentul de a-l face să se simtă special, important. Intensitatea privirii îi şi ajută să vadă repede ansamblul a ceea ce se întâmplă în jurul lor, fiind capabili să vadă lucrurile foarte repede. Astfel, dominatorul îşi foloseşte mult ochii pentru a-l ţine pe celălalt la distanţă când este defensiv sau pentru a-l fixa şi scruta pe celălalt într-un mod intimidant, când este ofensiv, se protejează astfel pentru a nu-şi arăta slăbiciunea, vulnerabilitatea sau neputinţa.

În consecinţă, el face în aşa fel încât să nu se afle în situaţii de confruntare în care nu ar putea deţine controlul, când este cu persoane pe care le consideră rapide şi puternice, retrăgându-se din teama de a nu putea să le facă faţă.

La nivelul comportamentului şi a atitudinilor interioare ale dominatorului, forţa este o caracteristică comună tuturor persoanelor care au o rană de trădare. Este important pentru acestea să abordeze această forţă şi mai ales curajul lor.

Sunt foarte exigente cu ele însele şi vor să le demonstreze celorlalţi de ce sunt capabile (fac tot ceea ce le stă în putinţă pentru a fi persoane responsabile, puternice, speciale şi importante), orice act de laşitate, deci de lipsă de curaj, fiind o trădare (fiindu-le foarte greu să accepte şi laşitatea celorlalţi). Astfel, dominatorul îşi satisface ego-ul care nu vrea să vadă de câte ori pe săptămână se trădează pe el însuşi sau trădează pe altcineva.

În general este inconştient de acest lucru, deoarece a trăda este atât de inacceptabil pentru el, încât nu vrea să admită că poate face aşa ceva. Dacă este conştient că a trădat pe cineva va găsi tot felul de scuze şi poate, adesea, să recurgă la minciună pentru a ieşi din acea situaţie.

Dominatorul este rapid în acţiunile sale, înţelege sau vrea să înţeleagă foarte repede (are mult talent şi îşi face repede treaba) şi are dificultăţi atunci când cuiva îi ia prea mult timp pentru a explica, povesti, acţiona, etc. (la rândul lui ferindu-se de a ajunge în astfel de situaţii şi reacţionând direct şi brutal când i se "semnalizează" că se găseşte într-o astfel de postură) făcând mari eforturi pentru a tolera astfel de persoane.

Pe scurt, îi place să fie primul, mai ales când se găseşte într-o competiţie, a termina primul fiind mai important pentru el decât a face bine ceea ce are de făcut (deseori ajunge să-şi creeze propriile reguli de joc pentru ca totul să fie în avantajul lui)...

Ca rezultantă, dominatorul are o personalitate foarte puternică, afirmându-şi convingerile cu forţă, aşteptând ca şi ceilalţi să adere la convingerile lui. Îşi formează foarte repede o părere despre cineva sau despre o situaţie şi este convins că are dreptate, afirmându-şi punctul de vedere într-un mod categoric, vrând să-i convingă pe ceilalţi cu orice preţ. Crede că atunci când cineva îl înţelege, acea persoană este de acord cu el, lucru care, din nefericire, nu este valabil şi va aduce multă suferinţă prin întreţinerea sau adâncirea rănii de trădare.

Când lucrurile nu se desfăşoară conform aşteptărilor lui, devine foarte repede agresiv, deşi nu se consideră o persoană agresivă, fapt ce îl face să fie cel ce are cel mai des schimbări de dispoziţie (poate să fie plin de atenţie şi iubire pentru ca în secunda următoare să se înfurie de la cel mai mic incident, etc.). Astfel, cei din jurul lui nu ştiu cum să se poarte în faţa lui, trăind frecvent acest gen de atitudine ca pe o trădare (ce se "întoarce" la cel cu rana de trădare)...

Şiii... Cam atât pentru azi!

P.S.
Soţia mea, citind aceste rânduri, mi-a subliniat că, "Ăsta eşti tu!!!"... Dar, o să vedeţi în postul de mâine că, m-am antrenat şi nu devin agresiv (sau să îmi schimb starea de atenţie şi iubire) dacă îmi solicitaţi să continui chiar azi...

O săptămână rodnică numai în cele bune!!! Şi, "La mulţi ani, împliniri şi fericire" fiicei mele mai mici!

Dorin, Merticaru

Introduceţi comentariile Dumneavoastră!


Rating for dorinm.ro