STUDIU - Tehnic - SCRIERE
To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M

Paginile Noua Medicină Dacică O nouă dimineață pentru o nouă dragoste


Dacă îți oferi inima oricărui trecător, cu ce vei rămâne?


„Fii deschis” iubiriiAm venit aici să iubesc și să fiu iubit!

Care putea fi cea mai bună alegere? Să fii mamă! Asta am ales.

Dar vremurile de atunci au fost o alegere proastă! Nu poți decât să iubești și să fii iubit de copiii tăi.

Instinctul matern, genele, nevoia de a supraviețui, doar acestea m-au făcut să merg înainte... Sârguință și tenacitate!

Atua, „Soarele” meu, a fost ultimul pe care l-am pierdut în șirul lung de 12 nașteri din acea viață...

Îmi amintesc de fiecare dintre ei... Și Aataaq (Ursul Polar), Aqpik (Gheața), Igloolik (Locul Zăpezii), Inuk (Omul), Qilakitsoq (Locul Pietrei Mari) și Qimmiq (Câinele)...

Dar și fetele mele, Arnaq (Femeia), Naajaraaluk (Femeia frumoasă), Qivittoq (Rătăcitoarea), Uqqumiq (Sigiliul) sau Maniitsoq (Locul Soarelui).

„Fii deschis” dificultăților viețiiDin lungul șir de parteneri care m-au stăpânit, dar pentru care am simțit doar liniștea de a nu fi singură, nu-mi amintesc un singur nume...

Doar că erau prea împietriți în căile lor... Departe de mine, de lupta mea pentru viață...

Și am încheiat acel vis la nici măcar 30 de ani! Prea repede pentru a reuși în ceea ce devenise pentru mine, dragostea de viață... Oricât de dureros părea să fie...

Dar de atunci, datorită ultimilor mei copii, Atua și Maniitsoq, copiii soarelui, am știut mereu că Marea Iarnă se va încheia și soarele ne va lumina viața.

Și au urmat mai multe vieți, devenind din ce în ce mai bună în a fi mamă, învățând din fiecare pas pe care l-am făcut și amintindu-mi de fiecare dintre copiii mei ce i-am iubit și ei m-au iubit necondiționat!

„Fii deschis” învățăriiA urmat un pas în care am fost ateniană. Soarele era prezent în viețile noastre oriunde ne-am afla, viața se dezvolta cu fiecare gest al existenței noastre.

Apoi mi-am dat seama că totul devenise mult prea corupt pentru a te mai putea opune în vreun fel. Învățasem și trăisem prea mult ca să nu observ asta...

Ca femeie, m-am lăsat de mult timp să fiu îngrijită și iubită din când în când. Practic de prea multe vieți, doar dragostea dată și împărtășită pentru copiii mei a mai contat...

Am avut o viață frumoasă, recunosc... Dar nu m-am putut abține să nu observ că posesiunea masculină, legile lor, faptele lor, totul nu mai avea nimic de-a face cu viața.

Scopurile și căile lor au fost totul! Deveneam un fel de amante eterne, chiar și după ce am devenit mame, când pentru majoritatea am devenit totul... Dar doar ca mame... Sau bunuri...

Și nu înțelegeam de ce au evoluat așa... Într-un fel, ei acceptaseră și asimilaseră multe comportamente feminine.

Sensibilitatea și preocuparea pentru frumos și artă, tenacitatea de a avea grijă de familie, dorința de a iubi și de a fi iubit...

„Fii deschis” conduceriiTotul lasă urme adânci, de neuitat în sufletul fiecăruia.

Așa că viața următoare, am fost un general atenian... Dorința de a avea grijă de copiii mei era prea puternică pentru a avea altă alegere.

Acum am avut grijă de fiecare copil al meu, de la sclavii din corpul de auxiliari până la fiecare lokho de hopliți care alcătuiau falanga mea, alături de lokhoagos (ofițerii de infanterie) mei.

Până și favorizații ilai și hipparchos lor (ofițeri de cavalerie), călărind pe rangurile lor, am avut grijă, chiar dacă îi disprețuiam, mărșăluind pe jos cu „copiii” mei.

Ca de obicei, nu am vrut să pierd niciunul dintre ei...

Chiar dacă, de la o viață la alta, numărul soldaților mei, al copiilor mei, creștea din ce în ce mai mult...

„Fii deschis” la a fi condusAcum era mult mai greu să ai grijă de fiecare bantai de ashigaru și samurai și aveam același dispreț pentru daimyo, deși era și el unul dintre ei...

Da, cu cât erau mai mulți, cu atât îi pierdeam mai ușor... Cu cât vremurile erau mai brutale, cu atât deveneam mai insensibil cu fiecare viață care se pierdea și cu fiecare viață care trecea... Indiferent de eforturile mele, indiferent de compasiunea pentru străinii trecători …

Toți ne irosim viețile în jocul de putere nesfârșit al celor puțini, cei cu adevărat afară de viață, de comuniune sau chiar de compasiune.

Da, îmi exercitasem fără să vreau simțul dreptății!

Nici acum, nu știu unde a prins rădăcini atât de puternic în sufletul meu. Poate din cauza codului de onoare din acele vremuri... Cine știe?

Prin urmare, am petrecut mai multe vieți încercând să mă scutur de iluzia puterii fiind judecător la diferite curți de justiție.

„Fii deschis” judecățiiAstfel, am exersat existența cu cele mai manipulatoare pârghii ale puterii, studiind în detaliu care ar fi căile dreptății adevărate și un adevărat ajutor pentru ceea ce voiam să protejez: viața fiecăruia dintre noi.

Dar am irosit acele existențe, dându-mi seama la greu că exersam puterea aleșilor sub legile lor pentru ei, pentru puterea și aroganța lor. Fără a avea nici cea mai mică șansă de a face ceva. Doar pentru a condamna pe baza legilor lor!

A venit momentul în care m-am simțit atât de neajutorat încât am vrut să nu mă mai întorc niciodată pe această planetă, care era prea coruptă pentru sensul ființei mele.

Dar până la urmă, tot simțeam că nu pot renunța! Nu voi renunța! A fost un strigăt care a venit din adâncul sufletului meu.

Mai ales că m-am întors la familie, căreia îi dădeam totul!

„Fii deschis” găsirii dovezilorȘi în câteva existențe, am devenit polițist, detectiv, căutând modalități de a-i ajuta pe cei slabi să scape de rău, indiferent de nivelul și impactul lui.

Dar din nou, m-am înșelat. Obositor de prost. Contactul cu familia mea se adâncise și redescopeream dedicarea totală față de familia mea, de cei dragi și de copiii mei.

I-am pus în pericol de fiecare dată când cei răi pe care i-am atins erau prea sus printre aleșii sau printre slujitorii lor folositori, indispensabili.

Am fost trezit de o întrebare pe cât de arogantă, pe atât de amenințătoare din partea procurorului șef:

Fiica ta împlinește mâine un an? Nu lăsa acest sentiment inutil al dreptății și al compasiunii să te copleșească! Renunță acum la anchetă!

Am devenit din nou o piesă mică în mecanismul imbatabil al puterii. Punând în spatele gratiilor doar mici găinari, ucigași nesemnificativi, dar fără a-mi pune familia, protejații mei, în pericol o secundă.

Apoi, la sfârșitul acelei existențe, am devenit conștient de o informație tulburătoare: Hitler, așa-zisul autor al atrocităților din cel de-al Doilea Război Mondial, nu a încălcat absolut nicio lege în Reich-ul său!

Și ca el mulți alții... Așa că, mi-am ratat încă două existențe...

„Fii deschis” jurămintelor de credințăÎn această existență, m-am întors ca mamă, general, justițiar... Neutru sau puternic, obligându-i doar pe alții să depună jurământul de credință!

Departe de jocurile de putere, de pericolele implicării... Cu speranța că, cei care jură își vor face treaba! Oricât de credul și expus am fost, atâtea vieți amare...

Am decis să hibernez în această iarnă a sufletelor. Mă gândesc și dăruiesc totul numai familiei mele! Grijile de azi sunt suficiente!

Dar știu că din această iarnă a sufletului, soarele va răsări, iar Atua și Maniitsoq vor trăi bine, indiferent în ce direcție merge viața!

Acum mi-am terminat alergarea de dimineață și mă grăbesc acasă! Micuții mei se trezesc și trebuie să le fac micul dejun înainte să meargă la școală și „amețitul” meu soț să plece la muncă.

Sunt prea bun pentru a fi stresat de orice altceva... Am timp, am putere, am ceea ce îmi trebuie!

„Fii deschis” relaxării Respir adânc din briza răsăritului de astăzi și mă întreb:

Câtor suflete trecătoare le-am dat ceva din sufletul meu? Mai am ceva în el? Cât din mine mai luptă pentru viață și cât pentru puterea aleșilor?

Cu atâtea urme adânci în sufletul meu, mai există vreo rază de lumină care trece în afară sau înăuntru?

Sau sunt un suflet de bărbat sau de femeie?

Nah, ce contează? Important este că iubesc și sunt iubit!

Pfff, hai să mergem acasă repede! Aș mai avea timp să mă gândesc până ajung.

Notă: Imaginile sunt create de mine, Merticaru Dorin Nicolae, folosind Microsoft Bing Image Creator.

Dorin, Merticaru (27.01.2024)