STUDIU - Tehnic - Noua Medicină Dacică
To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M


|Cuprins „Începuturile”|
-Spațiu și timp-
|Gravitație și „Alt timp”|

Paginile Noua Medicină DacicăPrimul pas al energiei - Spațiu și timp

Autor: Merticaru Dorin


În mod cert, la început nu a fost nimic. Doar Puterea Divină Supremă... Eventual și întuneric (lipsa luminii). Apoi a fost ceea ce oamenii de ştiinţă denumesc a fi "Big Bang" (Marea explozie). Alţii spun că, atunci, Puterea Divină a făcut lumină şi am avut de a face cu „God Bang” („God Word” – Cuvântul lui Dumnezeu): Fiat Lux! (Să fie Lumină!) (Geneza 1:3).

Şi a fost lumină. Şi a văzut Dumnezeu că este bună lumina, şi a despărţit Dumnezeu lumina de întuneric (Geneza 1:3-4).

timesalvadorNu contează cât timp a trecut de atunci. Oamenii de ştiinţă au calculat că, de la Big Bang au trecut 13,7 (sau 13,8 miliarde de ani). Oamenii "de religie" spun că totul s-a "petrecut" acum maxim 4.000 - 7.000 de ani, sau un alt timp. Nu mă voi limita la aceste detalii deoarece, oricum, a fost un început, un start...

De la acest moment a apărut spaţiul şi timpul şi, astfel, "totul s-a pus în mişcare". Şi, bineînţeles, din acest moment a apărut energia din care, mai târziu, va apare materia, toată materia care compune universul ştiut şi neştiut de noi, fiind vorba despre o adevărată explozie a spaţiului şi nu despre o explozie în spaţiu.

În cazul Puterii Divine lucrurile au fost mult mai simple deoarece, de la început, a fost făcut totul (nu contează în câte zile). De altfel, oamenii de ştiinţă afirmă că, fiecare punct din spaţiu a fost implicat în acest „Big Bang” sau „God Bang”, oriunde te-ai afla atunci nu aveai unde să fii decât în interiorul acestui spaţiu, al "Big Bang"/ „God Bang”-ului.

Cum au ajuns oamenii de ştiinţă la această concluzie: că atunci a fost o mare explozie?!? Simplu. Ei cunosc anumite lucruri cum ar fi viteza luminii şi, cu ajutorul ei, "privesc" în timp.

Cele mai îndepărtate galaxii de află la 13,7 miliarde de ani lumină şi noi vedem astfel trecutul. Asta deoarece luminii îi trebuie 13,7 miliarde de ani pentru a ajunge la noi (de la punctul de emisie la cel de recepţie). Și, astfel, cele mai străvechi timpuri, datorită timpului necesar luminii să ajungă la noi, devin timpul contemporan nouă.

Astfel noi vedem istoria a tot ceea ce ne înconjoară, din punct de vedere al corpurilor astrale. Până şi luminii care pleacă de la Soare îi trebuie peste 8 minute pentru a ajunge la noi şi Soarele pe care îl vedem noi este cel de acum 8 minute.

Astfel, privind din ce în ce mai spre marginile universului noi vedem deja un film a ceea ce s-a petrecut atunci, din ce în ce mai în vechime. Astfel, întocmai cum se dă un film înapoi, oamenii de ştiinţă au avut cunoştinţele (puterea) de a derula (înapoi) evenimentele evoluţiei de după "marea explozie" pentru a descoperi când a fost acest moment: 13,7 – 13,8 miliarde de ani.

Ceilalţi, "adoratorii" au luat cărţile sfinte şi nu le-a fost greu să de-a timpul înapoi într-un fel de efort similar cumulând generaţiile de personaje biblice (similar şi la alte culte) pentru a descoperi acest moment „iniţial”.bible gen

Dar acest act, al „datului filmul înapoi”, a fost pentru oamenii de ştiinţă doar primul pas. Ei au descoperit că, în condiţiile în care marea explozie a pornit din nimic, dintr-un singur punct extrem de mic, de fapt, s-a petrecut în totalitatea lui, a universului.

Da, sună ciudat, "Un punct cât un univers". Sau, mai mult, "Din absolut nimic în absolut tot universul"... Şi universul este atât de vast încât, pentru mintea noastră, este greu de imaginat... 400 de miliarde de galaxii... Distribuite în Universul descris de dimensiunea de 150 miliarde de ani lumină...

În plus, nu putem să nu sesizăm o mare similitudine cu "totul a fost făcut dintr-o dată", aşa cum afirmă cei care dau Puterii Divine dreptatea a tot ceea ce este şi a fost făcut.

(Prelucrare Postare 28 ianuarie 2015/ 2017/ 2020 dorinm.ro și blogul de pe wordpress)

Bibliografie:
1. Vârsta universului (link material).

Dorin, Merticaru

|Cuprins „Începuturile”|
-Spațiu și timp-
|Gravitație și „Alt timp”|