STUDIU - Tehnic - SCRIERE
To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M

Paginile Noua Medicină Dacică O nouă dimineață pentru o veche soartă


Începutul unei unei noi căi


„Fii deschis” obtuzitățiiTucidide (istoricul atenian), tatăl meu, a recunoscut, încă de la naștere, că sunt fiica lui, dar maestrului Prodicus (nobil spartan) nici nu s-a gândit să asculte cererea de a deveni cetățean al Atenei.

Chiar dacă era faimos în toată Hellas (Grecia), după ce a scris „Istoria Peloponezului”, era și bun prieten cu Lisandro (strategul militar) al Spartei.

Mereu venea cu argumentul că eram fiica unui sclav al Spartei și nu era obligat să respecte legile Atenei când, la vârsta majoratului, aș fi devenit cetățean liber.

Dar Lisandro i-a cerut să mă elibereze indiferent de ce s-ar întâmpla. Lisander (fratele lui Lisandro) i-a amintit chiar ieri acest lucru, arătând că Gerontia (sfatul celor 28 de bătrâni, gerousiai, în vârstă de peste 60 de ani, responsabil de legile Spartei) a consacrat acest lucru înaintea ultimei Appela (adunarea tuturor cetățenilor) Spartei).

„Fii deschis” la încăpățânareAcum Prodicus nu avea ce face, dar îi era frică. Bătrânul stăpân era deosebit de răzbunător când ceva nu era pe placul lui. Iar bătrânul morocănos aștepta de mult să scape de Lacedemonia, nevasta lui infertilă, și să o ia cu forța de soție pe Brasida la majorat.

În acea dimineață, el a adunat toți sclavii în andron (curtea interioară a unei case nobiliare spartane) și i-a cerut scribului să noteze tot ce avea să se întâmple.

Inregistrează! Atenienii i-au cerut Spartei să-i elibereze pe Brasida, fiica lui Tucidide, și pe sclava mea Agiatis! Iar Gerontia a acceptat. Și sunt supus doar Spartei și legilor ei! Inregistrează! Agiatis va fi dată câinilor de luptă! Dacă Brasida va privi lupta până la capăt, sunt de acord cu decizia Gerontiei!

Înainte de a ieși în hol, mama s-a lipit de mine într-o ultimă îmbrățișare și a spus: „Libertatea ta mă va ucide! Cât timp poate dura? Dar să fii soția sclavă a lui Prodicus mă va ucide degeaba. Pentru a ne elibera, acest preț nu contează. Vei privi până când sufletul meu se va duce în Hades. Du-te la Tucidide, tatăl tău!”

Iar helotai (cel care are grijă de sclavii Spartei) a smuls-o din îmbrățișarea lor, ducând-o în andron.

Și așa a fost să fie. Durerea o orbise. Singura amintire pe care o avea a fost despre chipul kynourgoi-ului (un soldat de elită care are grijă de câinii de luptă) care îi liniștea pe câini înainte... Și amintirile au dispărut...

„Fii deschia” resemnăriiEști printre cei care te prețuiesc! Simțiți-le dragostea și simțiți-vă în siguranță! Când ești gata, deschide ochii!

Și a simțit clicul mouse-ului terapeutului, oprind înregistrarea de malpraxis, ca un tunet, corpul ei smucindu-se violent pe canapea...

Domnișoară Brenda, ședința de hipnoză regresivă mi-a oferit toate detaliile de care aveam nevoie pentru terapie. Cu respect, dar întâlnirea s-a încheiat. Așa că, v-am făcut o programare pentru terapie săptămâna viitoare.

Și timpul a trecut mai repede decât se aștepta. Brad Brenda, cinofobie patologică debilitantă, TCC (terapie cognitiv comportamentală).

Este groaznic pentru o tânără de vârstă majoratului. Da, acum îmi amintesc de săraca ea. Fusese tratată de mulți alți psihologi și toate procedurile posibile au eșuat.

În plus, orice expunere părea să agraveze temporar simptomele.

Acum, pentru a scăpa de leșin și incontinență în prezența chiar și a unui mic chihuahua, pe lângă singurătatea patologică și simptomele asociate, a recurs la terapia cu hipnoză regresivă.

„Fii deschis” percepțieiDa, nu și-a amintit mare lucru din acea sesiune. Cinofobie, Grecia antică aproximativ 430 î.Hr., Tracia balcanică aproximativ 100 d.Hr., Olanda 700 și...

Mi se pare că îmi amintesc ritmul deosebit de rapid al descrierilor pacientului, aproape indiferent de scurtele lui interjecții interogative. Da, da, este domnișoara care nu a reacționat la viața trăită aici acum. A fost necesară o regresie profundă.

Înregistrarea a durat 14 minute. Am 40 de minute până sosește domnișoara Brad.

Cinofobia a apărut constant. La fel de acut, la fel de puternic. În 1300, în Moldova, și 1800, în Anglia, dar punctul de plecare s-a remarcat în Sparta Grecia.

Auzise multe în cei 7 ani de la doctorat, dar cel mai ciudat caz venise în ultimii 2 ani de practică regresivă.

Cu toate acestea, multe dintre poveștile persoanelor cu probleme psihologice au fost ascultate neutru, doar cu implicare profesională, căutând soluții „academice” la diagnosticele identificate.

„Fii deschis” căutăriiAscultând înregistrarea, el percepea un fel distinct de semn de întrebare... Prezentările se întrerupeau sacadat, întreba dacă avea voie să spună ce urmează, urma o scurtă pauză și relua.

De parcă ar fi purtat un dialog cu cineva... Neidentificabil, dar prezent. Și nu a existat niciun dialog cu mine.

O bătaie în uşă îl făcu să tresară. De parcă ar fi fost surprins că...

Domnișoara Brenda a intrat și a urmat protocolul de primire, timp în care a studiat rapid terapia stabilită inițial, dar a decis să înceapă cu o regresie scurtă. Pe scurt, nu a avut timp să o prelungească, să aibă timp de terapie.

Brenda, aș vrea să-mi spui dacă groaza ta de câini a început cu oroarea morții lui Agiatis, mama ta la acea vreme. Se poate?

Se poate? A urmat o scurtă pauză. Da, am fost îngrozită de ceea ce am trăit atunci! (Brenda se mișcă în mod repetat într-un fel de retragere, afișând o grimasă de groază, clară și inconfundabilă, pe față.)

Apoi a experimentat un sentiment instinctual ciudat căreia nu i-a putut rezista, care l-a făcut să întrebe...

Și în viețile care au urmat, de ce nu te-ai confruntat cu oroarea pe care ai trăit-o atunci?

„Fii deschis” alternativelorDe data aceasta, Brenda părea să se relaxeze profund.

Se poate? Pauză... În viețile trăite sau în lumea noastră?

Întrebarea m-a derutat. A trăit alte vieți sau în lumea noastră? Distincție clară... Nevoia de clarificare a fost evidentă...

În lumea noastră? Ce ai vrut să spui atât timp cât există o delimitare de viețile trăite?

Se poate? Pauză... Apoi Brenda se ridică încet, de parcă ar fi vrut să se apropie de mine, și cu o voce masculină, de bariton, care mă făcu să tremur neplăcut, ceva compatibil cu frica și panica, spuse:

Eu sunt Gorgias, ghidul Crateiei, cunoscut acum ca Brenda. Apoi, celor experimentate de... (o scurtă pauză) Cea numită atunci Brasida... Am fost kynourgoi care a asistat neputincios la ceea ce a trăit Agiatis și plecarea ei.

Pauză... Stupoarea mă oprea să spun ceva, dar vocea care nu era a domnișoarei Brenda a continuat:

Fă-ți treburile lumești! O vei vindeca de groaza de atunci încolo. În ceea ce privește întrebarea ta, nu este momentul. Dar vei primi un semn clar de la noi!

Noi? Care „Noi”?

Fă-ți treaba!

Iar Brenda a revenit încet la relaxare profundă. Apoi, cu ajutorul lui, a ieșit din hipnoză, terapie aplicată și sfârșitul ședinței...

S-a întâlnit din nou pe Brenda o săptămână mai târziu, neprogramat, pentru a-i mulțumi bucuroasă pentru succesul absolut al terapiei sale.

Și anii au trecut.

„Fii deschis” la oferteAcum începea regresul doamnei... Ce înseamnă numele? Nici nu știa de unde să înceapă. Avea de-a face cu o personă ipohondră...

Da, este sub hipnoză și pot începe să pun întrebările de identificare.

Eu sunt Gorgias! Am revenit să îți răspund la toate întrebările.

Mi-am amintit imediat de el, de parcă totul s-ar fi întâmplat ieri.

Dar…

Vei avea destul timp. Această doamnă vă va vizita de două ori pe săptămână, timp de jumătate de an, până când vă voi transmite ceea ce vi se dă să știți și voi transmite celor care vor primi, celor care vor ajunge la voi pentru a primi mesajele către ei...

Și anii au trecut.

De ce crezi că citești aceste rânduri?


Notă: Imaginile sunt create de mine, Merticaru Dorin Nicolae, folosind Microsoft Bing Image Creator.

Dorin, Merticaru (16.12.2023)