STUDIU - Tehnic - SCRIERE
To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M

Paginile Noua Medicină Dacică O nouă dimineață dintr-o veche speranță


Episodul 1 - Amintiri dintr-un viitor clădit pe libertate și speranță


„Fii deschis” noilor amintiriO nouă dimineață pentru noi, Dârzul și Speranța. Doar atât.

Mândria numelui de familie s-au pierdut de mult, nu mai însemnau nimic. Tradiția aceasta se pierduse mult înainte de a 24-a generație, a noastră, de după „Marele Început".

Numele noastre au fost date la sugestia părinților noștri, Căposul și Gospodina, când ne-au prezentat comunității.

Iar comunitatea nu a decis să ne mai schimbe vreodată numele. Mama ne-a ales numele reale, confirmate de timpul ce a trecut alături de membrii grupului nostru.

Dar tradiția ne-a ajutat să mergem mai departe și, azi, plec spre întâlnirea cu comunitatea noastră, în „Valea dintre Ostrovuri"… Dacă va fi posibil…

Să organizăm pentru această săptămână ce are de făcut fiecare dintre noi, pentru interesul comun, pentru supraviețuirea noastră și a comunității. Nu poți supraviețui de unul singur…

Speranța era foarte slăbită, iar numele ei nu o ajuta să poată merge cu mine. Rămânea cu copiii…

Am rugat-o să plec singur după ce am făcut o fotografie pentru amintirile ce o vor alina, dacă eu nu mă voi întoarce… Într-una din rarele zile aproape senine, fără viscol…

Pentru ea sau pentru cei doi copii ai noștri, Scormonitorul și Mirarea…

Can aceleasi amintiriCând i-am lăsat aparatul de imagini, am revăzut imaginea părinților noștri originali, de acum șapte generații… Înainte de a pleca pentru ultima oară… 

Celelalte generații ale grupului nostru nu mai aveau urme, amintiri… Din cauza ultimului raid al Prădătorilor… De acum șapte generații… Oricare dintre ei ar fi fost…

Dar au lăsat copiilor tot ceea ce le era necesar pentru a continua viața, contactul cu comunitatea și ceea ce facem în fiecare zi… Șirul acesta ajungând până la noi, asemenea unei tradiții de a trăi, de a merge mai departe…

Acum sunt pe drum având grijă să nu rămână urme care să ducă spre adăpostul nostru, evitând capcanele lăsate de noi sau de vecini, evitând drumurile…

Atent la semnalele ce pot releva prezența „Prădătorilor", „Urbanilor" sau „Absoluților"… Semnale care ar amâna cu o săptămână drumul de azi…

Ferindu-ne de cei ce cred că au toate drepturile de a lua orice, chiar viața liberă… Fără a fi măcar datori cu ceva anume...

Iar gândurile sunt singurului meu însoțitor pentru drumul până în vale… Un drum prin pădurea în care viscolul cântă ca însoțit de ecoul unei catedrale părăsite, ruinate… Fără credințe, fără tradiții… Doar vânt și ecouri...

Tradiția… Azi începe „Săptămâna Patimilor"…

De undeva, se pare că era o tradiție legată de religie. Dar „refrenul" părinților mei, chiar și al bunicilor, pe care i-am prins înainte de „plecare" era clar: „Fără religii, doar Dumnezeu!". Ce să mai înțeleg?

„Marele Început" a venit odată cu un asteroid ce a lovit Terra. Sau cu „Nebunia Absoluților", cu ciuperca bombelor lor…

„Prădătorii" timpurilor de atunci se adăpostiseră în zonele cu cel mai mic impact, făcându-și rezerve și adunându-și protectori.

Cei rămași au semănat pustiu, moarte, violuri, jafuri. Până la noi au ajuns unele informații că „Asteroidul" sau „Nebunia" pustiise mult peste trei sferturi din viața de atunci.

Dar măcelul ce a urmat a întrecut orice imaginație… De aceea, acele timpuri, ale „Marelui Început" sunt păstrate în memoria noastră după „Marele Măcel"… Al nostru sau al naturii…

După nici o generație, „Prădătorii” au rămas fără resurse. Cel puțin cei din zona noastră. Cei ce veneau de departe, „Absoluții", de orice comunitate, crez sau credință, nu mai ucideau… Sau o făceau pentru păstrarea felului lor de a fi, ritualic sau în baza legilor lor…

Prădătorii în căutareȘi nu își mai consumau resursele ca să ajungă până la noi…

Cei numiți în derâdere a fi „Mârlanii"… Cei care știam din strămoși că „Pădurea este fratele Mârlanului".

Și, de-a lungul generațiilor învățasem să fim cât mai izolați, să avem culturi agricole cât mai mici și dispersate…

Și nu mă refer aici la primele generații de după „Mare Început". Atunci cultivam, în grote naturale sau săpate de noi, majoritar ciuperci și dezvoltam sistemul de sere îngropate și, mai ales, camuflate…

Pentru agricultură… Cereale, fructe, legume sau creșterea animalelor domestice…

Iarna era atotprezentă… Prădătorii erau deosebit de activi după mâncare… Și sclavi…

De mult timp dispăruse măcelul, crima, deoarece rămăsesem prea puțini… Și învățasem cum să rămânem feriți… Mai ales de ipocriții „Absoluți"…

Care făceau tot posibilul să aibă acces la sclavi… Sau la mâncare…

Dar asta ținea doar de aglomerările umane, de grupurile de sclavi „Urbani"… Care mai veneau, din când în când, disperați după mâncare prin zonele noastre… 

Pentru ei sau pentru „Absoluți"…

Oamenii comunității noastre, părăsiseră de mult vechile așezări, și se refugiaseră în munți, iar distrugerea vechiului baraj, a vechilor hidrocentrale, în „Nebunia Absoluților", inundaseră valea făcând-o aproape impracticabilă… O mlaștină ce părea fără sfârșit dar, mai ales, fără viață sau sclavi…

O barieră în calea oricui spre a ajunge la noi, „Mârlanii"…

PărăsireDar nu și pentru sclavii „Urbani", care trebuiau să găsească mâncare atât pentru ei cât și pentru „Absoluți", fie și sub pretextul hrănirii comunității…

Ciudată obediență… Să hrănești „Absoluții" care, cică, organizau comunitatea, pentru a putea mânca în baza legilor lor…

Apărându-se pentru ce? Pentru a mânca raționalizat, pentru a continua să fie sclavi? Sub legile „Absoluților”, sub armele „Prădătorilor” care, cică, acum îi pradă pe alții și îi protejează pe ei, pentru ei?

Chiar nu înțeleg...

Cum să poți trăi prea mult dintr-o mână de cereale, ciuperci sau nuci… Pe săptămână… În frig și depunând atât de mult efort pentru a trăi, fie și pentru a ajunge la noi, la „Mârlani"… Plus că mlaștina înghițise și înghețase prea mulți dintre ei… 

Sfârșind sclavia lor… Fie și în capcanele noastre de apărare… Anunțate de noi spre a-i alunga și proteja… Îngropându-i pe cei ce „plecau”, îndurerați de indiferența sau foamea lor…

Fără a înțelege de ce se simțeau atât de orbiți și nu făceau ceea ce am făcut noi… Să alegem un loc din zonele pustiite, departe de „Absoluți" sau „Prăduitori", și să muncim pentru noi, indiferenți la pericolul că am putea sfârși prăduiți sau sclavi…

Oricum eram într-un pericol mult mai mic, mai bine hrăniți ca mulți dintre ei, nu eram supuși legilor sau chefului asupritorilor, puteam avea liber familia noastră…

Legat de familie, cum să accepți ca, copilul tău să aparțină comunității? Cum să renunți la libertate, la sângele tău, pentru legile lor?

De aceea, de șapte generații, din cele 24, trăiam, munceam, iubeam… Într-o relativă liniște, de șapte generații trăind și prosperând, așa cum se putea, în libertate… Viața mergea înainte cu sau fără noi…

Drumul către comunitateIar eu merg spre întâlnirea cu comunitatea, cocoșându-mă sub rucsacul plin de mâncare, pânză vopsită de cânepă și „găluști" de frunze de cânepă fermentate pentru fumat… Pentru a contribui comunității… Sau pentru a face troc cu ceea ce puteam găsi util pentru familia mea sau vecini…

Fiecare dintre noi știe ce are de făcut…

Va urma…

Merticaru Dorin Nicolae.

Notă: Imaginile sunt create de mine, Merticaru Dorin Nicolae, folosind Microsoft Bing Image Creator.

Dorin, Merticaru (29.04.2024)