STUDIU - Tehnic - Noua Medicină Dacică

To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M

Paginile Noua Medicină Dacică"Ședințele" alfa (1)

Hai să mergem mai departe şi să trecem la „şedinţele” alfa efective!

Pentru început să facem „deschiderea anului şcolar” (sper să fie vorba doar de încă un an de muncă numai la terapiile alfa şi teta, că despre tot ce am de gând să fac şi să postez aici, cu siguranţă că nu voi termina în viaţa aceasta)…

Aşadar, am văzut cu toţi că: 1. Să ştii cine eşti şi ce vrei este cheia de bază, principală, 2. Relaxarea este cheia acţiunii (meditaţia pasivă) şi 3. Acţiunea, Perseverenţa, sunt cheile reuşitei (meditaţia activă şi cea dinamică) – Să poţi stăpâni ceea ce eşti pentru a ajunge la ceea ce vrei..

Despre „cheile” 1 şi 2 am vorbit pe larg în postările anterioare, aşa că, acum, a venit vremea acţiunii. Conform „obiceiului” tuturor celor care au abordat terapiile alfa şi teta (autori, guru, ş.a.m.d.), voi încerca să eşalonez prezentările mele într-un fel de suită zilnică a exerciţiilor, asemenea unei programe şcolare.

De reţinut este faptul că, asemenea şcolii din viaţa reală, când ai ajuns la o şcoală (de un anumit nivel, chiar de nivel „zero”) este nevoie să „deţii” un fel de minimum de cunoştinţe, fie că ele sunt denumite „7 ani de acasă”, „studii primare”, „studii gimnaziale”, etc. OK, ce cunoştinţe trebuie să deţinem pentru a ajunge la „cursurile astea de alfa şi teta, şi ce-o urma”?!?

Din experienţa proprie şi din cea a altora, mult mai practicanţi decât mine, trebuie să vă spun că este vorba despre un înalt nivel, ceva comparabil cu doctoratul din lumea noastră reală a „studioşilor” (poate şi de aceea i se spune unui medic obişnuit „doctor” şi nu „medic”). Da, aţi citit bine, este ceva similar cu doctoratul! Dar, aici nu este vorba despre ceva ştiinţific, gen doctorat în medicină, doctorat în psihologie, sociologie, în ştiinţe economice etc. sau în altă ştiinţă (fără a mai lua în calcul specialităţile acestora) ci este vorba despre un fel de doctorat în „nativitate”, în ceea ce suntem real, un fel de doctorat despre noi, „Originalii”.

Poate de aceea, cu toate că este vorba despre ceva nativ, cunoştinţele real necesare pentru a putea „atinge” un nivel palpabil de cunoaştere pe linia noii medicini sunt ceva deosebit de greu de atins şi, mai ales, de stăpânit. În cei peste 20 de ani de practică m-am lovit de multe personalităţi, de la cele mai simple la cele mai complexe şi, poate de aceea, am ajuns la „departajările” realitate de mine în „materialişti”, „adoratori” şi „divinatori”, subîmpărţiţi apoi, fiecare în parte în „ignoranţi”, „profani”, „asistenţi”, „specialişti” şi „perfecţionişti”. Şi, toate acestea nu ţin de studiile efective ale fiecărui individ, mulţi dintre marii „ignoranţi” întâlniţi de mine fiind tocmai cadrele medicale (indiferent de ascensiunea „atinsă” în ierarhia acestei profesii) ci doar de acceptarea a ceea ce suntem. Şi, cu cât suntem mai stăpâniţi de credinţele noastre, cu cât suntem mai subjugaţi lor şi nu admitem că există şi altceva, cu atât clasa de curs a vieţii noastre este mai mică… Dar să revin la ceea ce ne interesează!

Deci, cunoştinţele de bază, cei „şapte ani de acasă” de care aminteam anterior, sunt cele legate de noi. Dacă am pierdut legătura cu noi trebuie să trecem prin procedeele descrise în postările anterioare legate de ancore, sentimente, etc. Abia de la acest moment se poate spune că trecem în clasa „zero” (după noile standarde ale învăţământului nostru), unde vom parcurge elementele legate de relaxare (prezentate în posturile imediat anterioare).

Considerând că am trecut şi de clasa „zero”, hai să startăm cursurile şcolare!

Prima lecţie de curs în alfa este tot legată de relaxare deoarece… „Relaxare este cheia” (aţi intuit, sunt sigur). Simpla relaxare (pasivă, meditaţia pasivă de care aminteam în postările anterioare), recomandat de trei ori pe zi (minim) vă va permite să iniţiaţi orice acţiune doriţi. (un exemplu în acest sens este cel al unei persoane cu o tumoare în zona cervicală – zona gâtului, pentru necunoscătorii de termeni medicali – care îi provocase o paralizie progresivă ce îi afecta mâinile şi picioarele; acesta se relaxa de trei ori pe zi şi îşi imagina cum tumoarea devine din ce în ce mai mică, cum sistemul imunitar urmăreşte şi dispersează tumoarea, cum trupul său elimină prin urină şi fecale orice element asociabil tumorii şi se autoprograma „din zi în zi mă simt mult mai bine, din toate punctele de vedere”; atât doar; şi a reuşit devenind sănătos spre surpriza medicilor, dar şi blamul acestora cu privire la reuşita sa, cu toate că el renunţase la serviciile acestora – medicii sunt rareori capabili să accepte capacitatea omului de a-şi folosi mintea pentru a-şi remedia starea organismului deoarece interacţiunile dintre minte şi corp nu se studiază în şcolile de medicină, cel puţin deocamdată, ce să mai luăm în considerare şi inserenţa clară a altceva decât mintea).

Dar, în acest prim curs vom face cunoştinţă cu relaxarea activă şi/ sau dinamică (cu toate că, din postările anterioare ar fi trebuit să stăpâniţi elementele teoretice ale acestora). Astfel că, vom folosi starea alfa pentru a ne lărgi domeniul de conştienţă şi a ne îmbunătăţi capacitatea de a rezolva problemele.

Aşadar, pentru început, spre surpriza Dumneavoastră trebuie să subliniez că problemele de sănătate sunt cel mai uşor de rezolvat, pentru că avem controlul tuturor surselor acestor probleme. Organismul uman este complet echipat pentru autovindecare şi noi interferăm cu acest proces natural prin intermediul credinţelor noastre eronate sau atunci când reacţionăm la evenimentele din jurul nostru (din exterior dar şi din interior) prin îngrijorare şi stres. Eliminarea acestor interferenţe este posibilă, în primul rând, prin reacţia relaxată la toate aceste evenimente. Apoi, ne putem, de asemenea, stimula energia vindecătoare prin conceperea unor proiecţii mentale pozitive şi prin instrucţiuni verbale pozitive.

Dacă aţi parcurs postările anterioare (bine, repet, nu cu ochii ci cu tot ceea ce reprezentaţi, parcurgerea unui şir de litere fără înţelegere, fără efortul de înţelegere nu aduce nimic decât timp pierdut) puteţi deduce că este necesară repetiţia cu ajutorul căreia efectele apar din ce în ce mai eficient, pe măsură ce practicăm. Un alt avantaj al practicării este faptul că vă puteţi aştepta la înfăptuirea unui adevărat miracol chiar dacă sunteţi începător.

Totul rezidă în capacitatea Dumneavoastră reală de implicare. Încrederea şi aşteptările Dumneavoastră pozitive reprezintă „unda verde” care comunică neuronilor că trebuie să îmbunătăţească starea corpului sau să muncească la a găsi soluţiile de acţiune pentru o anumită problemă (dacă ţinem cont şi de acţiunile asupra subconştientului ce atrage şi alte „participări” autonome sau spirituale, nu este greu să deduceţi amploarea efectelor pozitive ce vor urma, atât timp cât se procedează corect).

Deci, a venit momentul să luaţi o decizie. Vreţi să aveţi mai mult control asupra propriei vieţi? Dacă răspunsul este afirmativ, a venit momentul să punem la treabă nu numai neuronii care până acum trândăveau sau, mai rău, lucrau împotriva Dumneavoastră dar şi până şi ultima celulă a organismului de care „dispuneţi” (să mai amintesc de regăsirea cu ceea ce sunteţi real, cu spiritul?!?)…

Avem la dispoziţie mai multe căi de acţiune. Prima este reprezentată (şi este şi cea mai recomandată, cel puţin în fazele iniţiale ale lungului drum pe care aţi pornit) de metoda pilotării auditive (descrisă în postările anterioare). A doua este reprezentată de memorarea, la propriu, a fiecărui pas care îl veţi face. Această memorare se poate face fie direct, memorând instrucţiunile şi apoi închizând ochii şi procedând efectiv la intrarea în alfa şi ceea ce veţi face mai departe.

Atenţie, vizionând un clip video, un fişier powerpoint sau, pur şi simplu, citind de aici sau de pe un material printat (imprimat, tipărit) nu vă veţi putea relaxa (de aceea cea mai indicată metodă ar fi cea auditivă). Dar, de exemplu, dacă memoraţi cu ajutorul unui material video, care include, eventual, şi instrucţiunile audio, veţi avea capacitatea de a memora mult mai repede şi mult mai „definitiv” (dacă pot spune astfel, deoarece materialul vizual este reţinut mult mai repede şi mai bine, implicit prin participarea stimulilor auditivi suplimentari care pot constitui, ulterior, fundalul unei pilotări auditive)… Offf, chiar că este complicat…

Deci, citiţi instrucţiunile, memoraţi-le pe cât posibil, lăsaţi monitorul (sau materialul imprimat) deoparte şi urmaţi instrucţiunile care le-aţi parcurs (memorat)!

Ceea ce tocmai aţi făcut se numeşte programare. Chiar dacă pare greu, capacitatea de programare (autoprogramare) va creşte cu fiecare astfel de şedinţă prin care veţi trece. Deci, ea se va îmbunătăţi de la sine, cu timpul. La fel, treptat, vă veţi relaxa mai repede şi mai profund, veţi vizualiza lucrurile tot mai bine, iar aşteptările pozitive şi încrederea se vor intensifica (fie şi doar prin simpla eliminare a îndoielii), permiţându-vă să obţineţi rezultate din ce în ce mai bune şi mai importante. Ca de obicei, voi face tot posibilul pentru a mă face cât mai bine înţeles, pentru a vă ghida pe drumul Dumneavoastră, indiferent care va fi acela.

Tot ceea ce va urma va fi prezentat pe faze, pe paşi (asemenea unui algoritm) în genul:

1. Aşezaţi-vă comod pentru a vă relaxa şi închideţi ochii (indicat ar fi să vă întindeţi pe un pat dar puteţi folosi şi un fotoliu comod, un scaun sau să vă aşezaţi pe o saltea, pe podea, etc – nu uitaţi de procedura de pregătire a relaxării descrisă în postările anterioare);

2. Inspiraţi adânc şi, în timp ce expiraţi (de fapt la fiecare expiraţie) relaxaţi-vă corpul (nu uitaţi de procedura de relaxare descrisă în postările anterioare);

3. Număraţi încet înapoi, de la 100 la 1 (fiecare cifră/ trecere să fie în jurul a unei secunde);

4. Imaginaţi-vă un loc plin de tihnă care îl cunoaşteţi (cu cât mai multe detalii vor fi, cu atât mai bine – nu uitaţi de procedeele descrise în postările anterioare);

5. Spuneţi-vă în gând: „Corpul şi mintea îmi vor fi întotdeauna într-o stare de perfectă sănătate” (sau alt enunţ – enunţul inserat este unul indicativ, fiecare dintre Dumneavoastră putând alege ceea ce consideră de cuviinţă, ceea ce rezonează cel mai mult cu momentul la care demarează această suită de iniţiere);

6. După finalizare, începeţi să număraţi de la 1 la 5 spunând în gând că atunci când veţi deschide ochii, după ce aţi ajuns la 5, vă veţi simţi foarte treaz şi mai bine decât înainte. Când ajungeţi cu numărătoarea la 3, repetaţi enunţul. După ce aţi ajuns la numărul 5 deschideţi ochii şi afirmaţi-l din nou: „Sunt perfect treaz şi mă simt mai bine decât înainte”.

Iată că am ajuns eu, autorul acestor materiale, la o concluzie ce va cere ceva efort din partea Dumneavoastră. Iată despre ce este vorba! Mai întâi (fără a uita de prima lecţie) să trec puţin să învăţ „necunoscătorii” cum să realizeze materialele audio şi/ sau video ce pot ajuta enorm tot ceea ce va urma, atât la terapiile alfa cât şi la teta. Deci, chiar dacă prima lecţie este descrisă complet în această postare, la toate lecţiile ce vor urma se va putea studia şi postarea de mâine în care voi încerca să descriu tot ceea ce este necesar ca Dumneavoastră să vă realizaţi singur materialele (fără a uita că, în anumite limite de timp, eu sunt un tip ce încearcă să transmită tot ceea ce este necesar şi, dacă nu înţelegi şi/ sau nu puteţi sau aveţi timp, puteţi apela direct la ajutorul meu cu ajutorul unui email la adresa dorinm@email.com – vom mai vedea dar vă rog să aveţi răbdare şi înţelegere deoarece nu sunt „Mafalda” şi am şi eu procedurile mele de pus în aplicare (legate de mine, de sănătatea soţiei, ş.a.m.d.), un serviciu, copil de „ţinut” la facultate, copil de crescut, nevastă de iubit, amantă de întreţinut, părinţi bolnavi şi bătrâni, prieteni vechi şi insistenţi şi multe, multe altele). Mulţumesc pentru înţelegerea Dumneavoastră!

Dragoste, Recunoştinţă şi Înţelegere (Namaste)!!!

Dorin, Merticaru

Introduceţi comentariile Dumneavoastră!


Rating for dorinm.ro